Mustan metallin ja punkin sekoittamaa rienausta – kiirastulessa pitkän iän taivalta kokeneen Black Mass Pervertorin pienjulkaisu ”Life Beyond the Walls of Flesh”

Kaksikymmentä vuotta on pitkä aika. Alun perin Torniosta kotoisin olevalla  -yhtyeellä on ikää kertynyt kahdenkymmenen vuoden verran, mutta nimenä yhtye on hieman tuntematon. Jos joistakin lähteistä täytyy kiteyttää projektin olemusta, niin esimerkiksi Fall of the Idolsista tuttu Rami Moilanen pyörittää nykyisin kyseistä black metal -orkesteria. Julkaisujen perusteella Black Mass Pervertor voi kuulostaa tutulta nimeltä, mikäli on sattunut törmäämään vuonna 2004 julkaistuun ”The Worst Release on Earth” -demoon. Itse en ole tutustunut tähän julkaisuun. Silti koskaan ei ole vielä myöhäistä tutustua, etenkin, kun Black Mass Pervertor juhlistaa pitkää ikäänsä EP-julkaisulla ”Fall Beyond the Walls of Flesh”.

Black Mass Pervertor -nimestä voi päätellä, että ”Fall Beyond the Walls of Flesh” lupailee todennäköisesti jotain härskin puoleista tarjontaa. Ja kyllä, kiekko toteuttaa lupauksensa ilkeänpuoleisilla ja likaisilla makuelämyksillään. Karskit ja räkäiset toteutukset ovat kombinaatioina toimivia paketteja mustan metallin ja punkin tyylisenä tarjontana. Myös hitaamman tempoiset suuntaukset lisäävät sopivasti hyvää vaihtelua.

Soundipuoli tuntuu moitteettomalta, mutta julkaisun alkutaipaleella esiintyvät tuotannolliset näytteet ”Imbibing the Seas of Darkness” ja ”The Golden Spears” aukeavat melko vaisusti. Ensivaikutelma julkaisusta ei herätä suuria  odotuksia, minkä vuoksi kappaleet tuntuvat yksinkertaisesti tusinakauroilta. Viimeistään ”Unorthodox Methods of Magickin” lähtiessä käyntiin helvetin ovet avautuvat laajemmin, jolloin potkua ja kiinnostusta alkaa viimein herätä kuulijassa.

Black Mass Pervertorin ”Fall Beyond the Walls of Flesh” ei loppupeleissä lähde rikkomaan rajoja tai mullista suuresti, mutta on siitä huolimatta kiva lisäys suomalaisen black metallin alamaailmaan. Tähän on helppo palata uudestaan, mikäli jotain pientä, mutta sitäkin ilkeämpää raakuutta haluaa laittaa soittimeen pyörimään.

7/10

Kappalelista:

01. Imbibing the Seas of Darkness
02. The Golden Spears
03. Suffering, Our Everlasting Bliss
04. Unorthodox Methods of Magick
05. Behind All His Atrocious Deeds
06. Chains of Guilt
07. The Forbidden Path

Black Mass Pervertor Facebook

Black Mass Pervertor Bandcamp

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua