Mustansävyistä kuolonmetallia tarjoaa Haten kymmenes kokopitkä ”Tremendum”

Puolalainen Hate on ollut varsin aktiivinen 2010-luvulla. Uusien tuotoksien lisäksi yhtye on keikkailut tiuhaan tahtiin, eikä tänä vuonna jarruja paineta pohjaan. Tänä keväänä Haten kymmenes kokopitkä ”Tremendum” astuu esille jatkaen siitä mihin parin vuoden takainen ”Crusade: Zero” (2015) jäi. Tylyä, synkkää ja pahaa kuolonmetallia on luvassa.

Jos täytyy aivan aluksi ilmaista tylysti, niin ”Crusade: Zero” on ollut pienoinen pettymys Haten 2010-luvun saavutuksista. Pitkät ja tylsähköt viisut tuottivat enimmäkseen haukotusta ja kiinnostus julkaisuun hiipui nopeasti. Vaikka ”Crusade: Zero” jätti tympeän fiiliksen ilmoille, niin uuden julkaisun ”Tremendum” suhteen on kiinnostusta ottaa selville, paikkaako uusi julkaisu vanhat mädäntyneet arvet piiloon.

ATF Sinnerin poppoo on julkaissut ennakkoon pari lupaavaa näytettä ”Asuric Being” ja ”Numinosum”, josta jälkimmäisestä teoksesta on tehty melko mainion näköinen musiikkivideo. ”Tremendum”-levyn vahvimmat pilarit ”Indestructible Pillar” ja ”Walk Through Fire” pitävät julkaisun vahvasti pystyssä, sillä levyyn on mahtunut hauraita pilareita mukaan. Tarkalleen on hitusen verran paha sanoa, mitkä tai mikä kappale luokittuu hauraaksi, sillä jokaisessa teoksessa on hyvää, mutta sitten jotakin huonoa. Suuret tekijät, joiden vuoksi julkaisu menettää pisteitä ovat levyllä esiintyvät pitkähköt ja laahaavat osiot ja sovitukset, joita löytyy muun muassa musiikkivideokappaleessa ”Numinosum”, sekä ”Svarog’s Mountain”.

Huonoista puolista huolimatta ”Tremendum”-julkaisusta löytyy hyvääkin sanottavaa. Esimerkiksi levyn tuotanto ja ATF Sinnerin raa’at ja mustansävyiset laulusuoritukset ovat upeaa kuunneltavaa.

Tiivistetyin sanoin Hate voisi jatkossa jättää turhan pitkät väliosat ja laahaavat sovitukset pois, niin bändi pääsisi pitkälle. ”Tremendum” olisi voinut nousta korkeammalle tasolle, mikäli kyseiset hauraat pilarit olisi korjattu pois alta. Onneksi ”Tremendum” on ottanut muutaman askeleen parempaan suuntaan pitkän ja tylsän ”Crusade: Zero”-julkaisun suhteen. Vielä on toivoa, mutta Hatella on vielä jonkin verran pientä hienosäätöä sävellysten suhteen, jotta bändi voisi pitää itseänsä korkeammalla tasolla, missä vain jumalolennot hallitsevat ja tuhoavat.

7½/10

Kappalelista:KaaosZine levyt

01. Asuric Being
02. Indestructible Pillar
03. Svarog’s Mountain
04. Numinosum
05. Fidelis ad Mortem
06. Into Burning Gehenna
07. Sea of Rubble
08. Ghostforce
09. Walk Through Fire

Hate Facebook

Hate Offical Website

 

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua