Mustat Saappaat – Isopyörä

Jonkin aikaa kadoksissa ollut bändi  julkaisi hiljattain uuden levynsä ”Isopyörä”. Levyltä löytyy aivan uutta tuotantoa sekä muutama jo 90-luvulla tutuksi tullut kappale.  Vaikka bändi on ollut poissa kuvioista pitkään, minkäänlaisesta kuolemisesta ei voi kuitenkaan puhua. Uutta virtaa on saatu mm. Tavastian comeback-keikan jälkeen vuonna 2010.

Musiikki sopii hyvin suomirockin ystäville. Seasta löytyy kuitenkin hienosti yhdisteltynä metalli-, punk- ja jopa blues-vivahteita. Laulaja Tuomas Vuennon ääni on todella omalaatuinen. Mieleen tulevat lähinnä Ismo Alanko ja YUP:n Jarkko Martikainen, tosin ihan vastaavaa ääntä en muista ennen kuulleeni.

Levyn toinen kappale ”Tuntematon Mies” jää hyvin mieleeni. Ensimmäisellä kuuntelukerralla en juuri tähän huomiota kiinnittänyt, mutta pidemmän päälle se osoittautui melkoiseksi korvamadoksi. Kappale on hiukan punkrock-tyylinen ja tuo jollain tapaa mieleen vanhat Eput. Musiikki on pirteää, vaikka sanoitukset eivät niinkään. Toimii hyvin.

Neljäs kappale ”Talo” on yhtyeen vanhempaa tuotantoa vuodelta -94. Tässä kappaleessa mielenkiinnon herättävät lähinnä sanoitukset, jotka voisivat sopia yhden jos toisenkin duunarin arkeen nykypäivänä. Selvästi jo tässä vaiheessa levystä kuulee, etteivät miehet ole ihan ensimmäistä kertaa musiikkia tekemässä. Laulajan ääni jaksaa edelleenkin kummastuttaa erikoisuudellaan.

Myös ”Likainen ja Haiseva” on bändin vanhempaa materiaalia. Tässä huomioni kiinnittää se, että musiikki vaihtuu välillä hiukan blues-tyyppiseksi. Kappaleen voisi hyvin kuvitella Tuomari Nurmion laulamaksi. Tämä on myös ihan hyvä kappale, joskin käy hiukan tylsäksi muuten aika menevässä levyssä.

Kokonaisuudessaan levy on onnistunut julkaisu miehiltä, jotka eivät aikoihin mitään ole julkaisseet. Hyviä melodioita ja erikoisia sanoituksia, hyvin erikoisen äänen kera. Bändillä on omalaatuinen tyyli, joka toimii ihan sellaisenaan.

”Isopyörän” levynjulkistamisbileet juhlittiin Helsingissä Club Darksidessa 4.12. Toivottavasti pääsit tsekkaamaan, miten homma toimii.

8/10

Kappalelista:

 1. Isopyörä
  2. Tuntematon Mies
  3. Raikkauden Blues
  4. Talo
  5. Pauli
  6. Hiipparit
  7. Likainen & Haiseva
  8. Pilotit Rajan Takaa
  9. Tiimi
  10. Ne Tulivat Tuolta Päin

Mustat Saappaat Facebookissa

Kirjoittanut: Taru Ruusu

Kommentoi julkaisua