The Abbey Tavastia 2023

Muun muassa The Abbeysta tunnettu Jesse Heikkinen tylyttää Levykauppa Äxää somessa: ”Aiemmin rakastamani levymyymälä tuntuu muuttuneen hyväveliverkostoksi”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 20.5.2023

Muun muassa The Abbey, Iterum Nata ja Henget -yhtyeistä tunnettu muusikko Jesse Heikkinen on kirjoittanut sosiaaliseen mediaan päivityksen, jossa valittaa kotimaisen levykauppajätti Levykauppa Äxän toiminnasta.

Päivityksen takana on sähköposti, jonka Heikkinen lähetti levykaupalle. Hänen mukaansa jokaisen bändinsä uuden levyn kohdalla levykauppa on väittänyt, että albumeita ei ole myynnissä enempää. Heikkinen väittää levykaupan ottaneen myyntiin ainoastaan sen verran levyjä jakelijalta, kuin niitä on ennakkotilattu.

Lisäksi Heikkinen kertoo kirjoituksessaan Äxän merkinneen kolmen albumin kohdalle täysin virheellisen julkaisupäivän niin, että ilmoitettu päivämäärä on heittänyt useilla viikoilla.

Heikkinen julkaisi Levykauppa Äxälle lähettämänsä sähköpostin julkisesti sosiaalisessa mediassa.

”Tässä Jesse Heikkinen The Abbey, Iterum Nata, Monachopsis Art sekä Henget- yhtyeistä. Jokainen edellä mainittu yhtyeeni on julkaissut tänä vuonna levyn, ja jokaisen julkaisun kanssa ihmisille on julkaisupäivänä myyty eioota, koska ilmeisesti olette tilanneet jakelijalta julkaisupäiväksi pelkästään sen verran, mitä ennakkomyyntiä on mennyt. Olette myös ainakin kolmen levyn tiimoilta laittaneet sivustoillenne täysin virheellisen julkaisupäivän, noin kuukauden päähän oikeasta julkaisupäivästä. Teillä on varmasti omat taloudelliset syynne tähän”, Heikkinen kirjoittaa ja jatkaa:

”Artistin näkökulmasta tämä kuitenkin tuntuu kohtuuttoman epäreilulta, kun Suomen suurin ja ainoa listasijoituksiin vaikuttava levykauppaketju tekee näin räikeää hallaa musiikkikulttuurille. Ranskalais-Yhdysvaltalainen levy-yhtiöni on ollut jakelijaan suoraan yhteydessä ja käsittääkseni olette tehneet tiettyjen jakelijoiden kanssa sopimuksen, että jakelette heidän tuotteitaan hieman enemmän kuin toisten. Aiemmin rakastamani levymyymälä tuntuu yhtäkkiä muuttuneen hyväveliverkostoksi, täydeksi vastakohdaksi siitä ihanasta muusikoita tukevasta yrityksestä, jota se minulle vielä hetki sitten edusti. Tämä sähköposti menee julkiseksi sosiaalisen median profiiliini ja aion julkaista myös vastauksenne siellä sen varalta, että olen syytöksieni kanssa täysin väärässä. Samalla puolellahan tässä kuitenkin loppujen lopuksi (toivottavasti) ollaan.”

Heikkinen kertoo julkaisevansa somessa myös levykaupan mahdollisen vastineen.

Luetuimmat

Uusimmat