Muusikoiden oma tapahtuma Soundgeist Helsinki järjestetään Nosturilla 20.2.2016

Soundgeist 2016Muusikot saavat vihdoin oman tapahtuman, kun Soundgeist Helsinki valtaa Nosturin lauantaina 20.2.2016. Soundgeist Helsinki on ensimmäistä kertaa järjestettävä verkostoitumis- ja seminaaritapahtuma signaamattomille bändeille ja muusikoille, joka huipentuu illan bileisiin ja keikkoihin. Tapahtuman tavoitteena on tukea ja kehittää suomalaista musiikkikulttuuria, ja tapahtuma tarjoaa muusikoille ja alasta kiinnostuneille konkreettisia neuvoja onnistunutta uraa varten, sekä arvokkaita kontakteja.

”Soundgeist Helsingistä saa kerralla vastauksia useisiin kysymyksiin, ja tapahtuma tarjoaa päivässä lyhyen oppimäärän musiikkimaailman saloihin. Lisäksi tapahtuma on oiva tilaisuus laajentaa omaa verkostoaan, ja tutustua muihin muusikoihin ja alan toimijoihin. Suhteet merkitsevät tänä päivänä musiikin kentällä valtavasti,” kertoo tapahtuman projektipäällikkö Marika Häkkilä.

Soundgeist Helsingin koko ohjelma ja aikataulu nyt julki

Soundgeist Helsinki yhdistää busineksen ja bileet. Päivän business osuudessa ääneen pääsevät musiikkialan ammattilaiset. Paikalle on kutsuttu monipuolinen otanta levy-yhtiöiden ja ohjelmatoimistojen edustajia, managereita, keikkabuukkareita ja tietysti artisteja.

Von Hertzen Brothersin laulaja-kitaristi Mikko Von Hertzen avaa tapahtuman puheenvuorollaan. Päivällä ohjelmassa on puheenvuoroja alan ammattilaisilta, artistihaastatteluja, paneeleja, live-musiikkia, sekä paljon muuta!

Paneeleissa ja puheenvuoroissa käsitellään muusikoille tärkeitä aiheita. Levy-yhtiöiden edustajien paneelissa edustajat Fullsteamilta, Sony Music Finlandilta, Stupido Recordsilta ja Universal Music Finlandilta keskustelevat siitä, kuinka kukin yhtiö listoilleen artisteja valitsee, kuinka paljon artisti saa omista asioistaan päättä eri yhtiöillä, ja miten musiikkialan murros on näkynyt kunkin yhtiön toiminnassa. Muissa paneeleissa keskustellaan artistibrändäyksestä, keikkojen myynnistä ja musiikkiviennistä. Artistihaastatteluissa nähdään mm. rap-muusikko Laineen Kasperi, sekä Tiisun laulaja-lauluntekijä Henrik Illikainen ja yhtyeen kosketinsoittaja Antti Vuorenmaa.

”Koska kyseessä on tapahtuma muusikoille, niin ei anneta menon mennä liian vakavaksi. Puheiden ja paneeleiden lomassa voi käydä Elmun Baarissa virkistäytymässä ja ottaa osaa musavisaan taikka jameihin. Elmun Baarissa on myöskin päivällä esiintymässä hämeenlinnalainen musiikkikomediaduo Janne ja Tulkki, joka irvailee nykysanoitusten päättömyydelle,” kertoo tapahtuman tuottaja Tommy Berg.

Päivällä kävijöiden on myös mahdollista tutustua eri musiikkialan yrityksiin ja toimijoihin Soundgeist Helsingin myyntipaikka-alueella. Mukana mm. Soundtools, Stupido Records Store, Band Art ja Rumba.

Illalla lava luovutetaan musiikille, kun Nosturin lauteille nousevat Likanen Etelä, Shiraz Lane, sekä bändihaun voittaneet Limelight Showdown, Escalane ja Mojo Waves! Soundgeist Helsinkiin esiintymään haki yli 100 bändiä, joista tuomaristo valitsi kolme showcase bändiä esiintymään illan bileisiin. Illan bileiden juontajana toimii Miss Rock 2015 -voittaja Jessika Elo.

Rock Academyn showcase Elmun Baariin!

Viimeisimpinä kiinnityksinä tapahtumaan saatiin Rock Academyn bändit, jotka esiintyvät Elmun Baarissa illan bileissä. Rock Academyn kanssa yhteistyössä järjestettävä naismuusikoihin keskittyvä keikkakokonaisuus tuo lavalle naisvetoisia bändejä ja artisteja viidestä eri kaupungista. Esiintymässä ovat Scycry (Helsinki), Damn Duo (Tampere), Taival (Joensuu), Naali (Jyväskylä) ja Naantalista ponnistava Harmi. Rock Academy on valtakunnallinen bändien valmennusohjelma. Rock Academy tarjoaa maksutonta sparrausta ja koulutusta ammattimaiseen toimintaan tähtääville nuorille yhtyeille ja artisteille.
”Rock Academyn showcasessa halusimme keskittyä bändeihin, joissa on mukana naismuusikoita. Valitettavasti musiikkiala on vieläkin varsin miesvaltainen, ja naismuusikoiden osuus monessa musiikkitapahtumassa on pieni verrattuna miesmuusikoiden osuuteen. Viime kesänä mm. kohistiin siitä, kuinka monilla suomalaisilla festivaaleilla naismuusikoita ei juuri näkynyt. Koimmekin tärkeäksi Rock Academyn kanssa tuoda naismuusikoita esiin tapahtumassa, joka pyrkii viemään musiikkimaailmaa eteenpäin. Soundgeist Helsinki on suunnattu muusikoille genreen ja sukupuoleen katsomatta, ja haluammekin kannustaa kaikkia musiikin tekemiseen. Toivomme että naisetkin olisivat jatkossa vahvemmin edustettuina musiikkimaailmassa. Soundgeist Helsingin kanssa olemme tehneet myöskin yhteistyötä tyttöjen rokkileiriyhdistyksen Girls Rock! Finlandin kanssa,” Häkkilä kertoo Rock Academyn bändien valinnasta.

Illalla Elmun Baarin lavalla nähdään myös jo nimeä niittänyt artisti, kun haastatteluun saadaan Von Hertzen Brothersin kitaristi-laulaja Mikko Von Hertzen. Elmun Baarissa juontajana toimii Heta Hyttinen.

Tapahtuman koko ohjelma ja aikataulut löytyvät täältä: http://www.soundgeisthelsinki.fi/ohjelma/

Soundgeist Helsinkiin lippuja myy Lippupalvelu. Tapahtumaan saa ostettua lippuja koko päivälle, taikka vain illan keikoille. Liput alkaen 11,5€.

Kommentoi julkaisua