Muutamia uutuuksia joulupakettiin käärittäväksi: vaarille Venomia ja pikkusiskolle Within Temptationia

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.11.2018

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kaaoszine päätti kerätä avuksesi muutamia nostoja tulevan kuukauden julkaisuista. Vuoden viimeinen kuukausi ei selvästikään ole otollista aikaa uutuuksille, sen verran lyhyeltä lista nyt näyttää. Uudelleenjulkaisuja, live-albumeita ja kokoelmia julkaistaan kyllä ahkerasti, joten niitä varmasti sujahtaa lahjapaketteihin.

Metal Church – Damned If You Do

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Metal Churchia tuli luukutettua jo teini-iässä C-kasetilta vanhempieni iloksi. Paljon on vettä virrannut tämän jälkeen, mutta Metal Church se vain mennä porskuttaa. Kymmenen uutta biisiä sylkäistään eetteriin joulukuussa. Kai tätä saa myös kasettina? Olisi pelkkää nostalgiaa raksauttaa se Walkmaneihin ja lähteä musiikin tahdissa kaduille kävelemään.

Svartidauði – Revelations of the Red Sword

Islantilainen Svartidauði julkaisee vihdoin toisen täyspitkänsä. Bändi on rakentanut hienon perustan suosiolleen keikkailemalla ahkerasti, ja toivottavasti se saa tämän levyn myötä myös ansaitsemaansa kunniaa levytyksilleen. Ainakin ensimmäiset kuunneltavaksi saatellut palaset levyltä lupailevat juuri sopivan hämärää materiaalia.

Venom – Storm the Gates

Lapset, tämä on bändi, joka soitti black metalia jo kauan kauan sitten – tekipä jopa sennimisen levynkin. Herra Cronos pukeutui nahkaan ja niitteihin, kun te (tai isänne) vielä ryömitte kurahousuissa pihalla. Tämä on Venom! Sittemmin yhtye jakautui kahtia, ja uutta materiaalia kuullaan nyt siis Cronosin vetämältä kokonaisuudelta. Turha alkaa kiistellä, kumpi nykypäivän “Venomeista” on se oikea, mutta mielenkiinnolla näitä julkaisuja kyllä odottaa.

Nihil Kaos/Djevelkult/Kyy – Kult of Kaos Serpent (split)

Itsenäisyyspäivän aikoihin ilmestyy mielenkiintoinen split, jolla mukana on kolme uuden polven black metal -bändiä: turkkilainen Nihil Kaos, norjalainen Djevelkult ja suomalainen Kyy. Julkaisijana toimii Saturnal Records. Splitillä kuullaan kahdeksan kappaletta: Djevelkultilta ja Kyyltä molemmilta kolme ja Nihil Kaokselta kaksi.

 

Disciples of the Void – Disciples of the Void

Tätä levyä minulle ja muutamalle muullekin myytiin sen verran ylistävillä sanoilla Steelchaoksessa, että tarttuihan se mukaan. Kyseessä on suomalaisen yhtyeen debyyttialbumi, joka tarjoilee oikein makoisaa musiikkia, jota on maustettu 90-luvun black metal -perinteillä. Vähintäänkin kehityskelpoinen yhtye.

Within Temptation – Resist

”Resist” on varmasti levy, joka eksyy moneen pukinkonttiin. Tämän hollantilaisen kevytmetallilevitteen edellisestä täyspitkästä on kulunut reilu neljä vuotta, joten moni varmasti on uutta materiaalia jo odottanutkin.

***

Jos kuitenkin käy niin, ettei näistä löydy levymusiikin ystävälle joululahjaa, niin ainahan on olemassa tämä jouluklassikko:

Luetuimmat

Uusimmat