My Funeral – Harder Than This Life

my-funeral_harder-than-this-lifeJyväskyläläinen thrash-metal-bändi on julkaissut uuden EP:n ”” puolalaisen Via Nocturnan kautta. Tämä on jatkoa aikaisemmin ilmestyneelle täyspitkälle julkaisulle ”Viodence Academy”. Bändi on ollut kasassa jo yli kymmenen vuoden ajan, joten julkaisuja on kertynyt useampiakin.

Bändin tyyli on kovaa ja raskasta thrashia, mikä kuuluu heti ensimmäisessä kappaleessa ”Future Violence”. Meno on aggressiivista, ja sama toistuu myös seuraavassa kappaleessa ”It´s All Abot The Pride”. Verrattuna aikaisempaan omakustannejulkaisuun bändi on EP:llä menossa parempaan suuntaan. Myös kolmas kappale ”….And More Violense” todistaa tämän, vaikka hiukan tunnenkin kaipaavani jotain vaihtelua tähän vihaan. Kuitenkin tämä hiukan alkukantainen thrash toimii.

Neljännessä kappaleessa ”Seek The Truth” saan kaipaamaani vaihtelua. Kappale on levyn alkuun verrattuna paljon rauhallisempi. Tämä jää kuitenkin jotenkin sekavaksi ölinäksi, eikä laulajan ääni pääse millään tapaa oikeuksiinsa. Ikävä kyllä totean tämän melkoiseksi alisuoritukseksi bändiltä ja kaipaankin takaisin jo siihen kovempaan tyyliin.

Viimeinen kappale, levyn nimikkobiisi ”Harder Than This Life” palaa taas hiukan tutummille linjoille. Tempo ei kuitenkaan yllä alun kappaleisiin, joista itse pidin enemmän. Kun musiikkia on kuullut kuvailtavan ”elämää kovemmaksi”, ei tämä siinä tapauksessa lunasta paikkaansa.

Kokonaisuudessaan EP on ihan onnistunut julkaisu, ja pidän bändin vanhan linjan tyylistä. Julkaisu on ehkä osin tarkoituksella jätetty hiukan rosoiseksi. Vaikka kokemus kuuluu, löytyy parannettavaa kuitenkin. Ei kuitenkaan niin huono, ettei tämä kävisi soittimessa uudelleen seuraavaa täyspitkää odotellessa.

7/10

Kappalelista:

1. Future Violence
2. It’s All About the Pride
3. … and More Violence
4. Seek the Truth
5. Harder Than This Life

Kirjoittanut: Taru Ruusu

Kommentoi julkaisua