My Funeralin uunituore single nyt kuunneltavissa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 2.5.2021

Helsinkiläinen crossover thrash -kokoonpano My Funeral julkaisi uuden singlensä vappuaattona 30. huhtikuuta. Single kantaa nimeä ”Flamethrower” ja edustaa yhtyeen tulevaa suuntaa raskaampana ja synkempänä kuin koskaan. Kun pää ja maailma palaa, palaako mikään ennalleen?

Flamethrower” kertoo tiivistetysti siitä, kuinka elämä palaa nopeasti loppuun, ja vastaavasti siitä, kuinka elämästä palaa loppuun – masennuksesta, ahdistuksista ja addiktioista. Kappale kaikuu sisäisten demonien huutoja aikoina, jolloin seinät kaatuvat päälle ja sotaa käydään yksinäisyyden tantereella itse itsensä vihollisena. Kappaleen summaa ajatus siitä, että vasta kun kipu on poissa, elämä alkaa hymyillä – ja sen voi saavuttaa palamalla tilanteesta loppuun, kaikkensa antamana pää ilmiliekeissä.

Tällä hetkellä My Funeral sovittaa uutta täyspitkäänsä, jonka nauhoitukset aloitetaan elokuussa 2021. Uusi täyspitkä tulee näkemään päivänvalonsa vuonna 2022, ja luvassa on temaattinen kokonaisuus mielen synkistä vesistä, itsetaisteluista ja myöskin erävoitoista.