Myles Kennedy kertoi Slash featuring Myles Kennedy and The Conspiratorsin tulevan albumin nauhoituksista: ”Suurin osa albumista on äänitetty viiden päivän aikana.”

Kirjoittanut Satu Haiko - 9.11.2021
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators – Kuva: Austin Nelson

Myles Kennedy kertoi Detroitilaisen WRIF-radioaseman haastattelussa Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators-yhtyeen tulevan albumin ”4” työstöprosessista. ”4” on nimensä mukaisesti yhtyeen neljäs studioalbumi ja se ilmestyy 11. helmikuuta Gibson Recordsin kautta. Guns N’ Roses -yhtyeen kitaristin Slashin oma sooloyhtye nauhoitti albumin kappaleet täysin livenä, soolo- ja lauluosuudet mukaanlukien.

”Luulen, että kirjoitusprosessi oli melko samanlainen [kuin aiemmin]. Tietenkin, koska emme maailmantilanteen vuoksi päässeet työskentelemään yhdessä samassa huoneessa,  vaihdoimme paljon enemmän tiedostoja [internetin välityksellä], demotimme sillä tavalla.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Luulen, että tämän levyn ero aikaisempiin oli siinä, kuinka se tallennettiin – tapa, jolla se dokumentoitiin, oli enemmän live-tilassa”, hän jatkoi. ”Kaverit kävivät soittamaan melkein kuin keikalla. He olivat kaikki samassa huoneessa rokkaamassa livenä. Minä olin laulukopissa. Joten suuri osa siitä, mitä kuulet näillä kappaleilla, on vain viiden kaverin soittamista samaan aikaan.

Monesti nykyisin äänityksissä aloitetaan, tehdään rummut, tehdään bassot ja tehdään kitarat… Tämä oli vain todella nopeaa. Sanoisin, että suurin osa albumista on äänitetty viiden päivän aikana. Se on ennenkuulumatonta. En muista milloin viimeksi olisimme tehneet levyn, josta suurin osa olisi tehty niin nopeasti.”