Photo credit: Jonas Persson

Mystisten profeettojen matkassa: Supreme Unbeing uransa ensimmäisellä keikalla Tukholmassa

Kirjoittanut Johannes Joensuu - 19.4.2023

Ruotsalainen Supreme Unbeing on herättänyt viime vuosina laajalti kiinnostusta Euroopan musiikkipiireissä. Kaksi albumia julkaissut, mystisten profeettojen kollektiivi on saapunut alkuperäisestä animoidusta olomuodostaan kohti fyysistä todellisuutta, tehtävään julistaa häikäilemättömästi totuutta ihmiskunnan nykytilasta.

Yhtye kutsui median seuraamaan ensimmäistä live-esiintymistään Tukholmaan maaliskuun 27. päivä. Maanantai on hieman harvinaisempi keikkapäivä, ja erikoistilaisuuden tunnelmaa vahvisti venue, jonka virkaa toimitti Tukholman vanhin edelleen toiminnassa oleva teatteri, Södra Teatern. Pramea rakennus oli maanantaista huolimatta tupaten täynnä väkeä iloisissa tunnelmissa, ja odottavan ilmapiirin pystyi selvästi aistimaan.

Photo credit: Jonas Persson

Kolmikerroksissa salissa lavalla odotti mystinen puhujanpönttö savua hönkivine käärmeineen, mahtipontisella tekstillä varustetun lakanan edessä. Lavashowhun oli selkeästi panostettu, ja paikalla olevista kamerajärjestelmistä päätellen keikka tullaan jossain vaiheessa julkaisemaan myös videolla. Keikka alkaa näyttävästi pyroilla ja konfettipommeilla höystettynä, kun kakkosalbumin aloitusraita ”The Devil Smiles” lyödään käyntiin. Laulajan saapuessa lavalle paljastui, että yhtye on ottanut jälleen askeleen kohti ”todellisempaa” olomuotoa, sillä laulaja Zac Red on jättänyt maskin kokonaan pois. Muilla soittajilla on kuitenkin vielä hanniballectermäiset, puoli naamaa peittävät maskit käytössä. Soittajat takoivat kappaleita raivokkaasti eteenpäin ammattimaisella otteella, ja kitaristit esittelivät tilutustaitojaan biisi toisensa perään. Vähäeleisen laulajan performanssi tosin jäi näiden suoritusten varjoon, eivätkä matalalta vedetyt, puoliksi puhetyyliset laulusuoritukset muutenkaan päässeet loistamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Photo credit: Jonas Persson

Keikka otti kuitenkin lisää kierroksia, kun Zac Red kävi soolo-osuuksien aikana vaihtamassa valkoisen takkinsa kultakoristeiseen mustaan asukokonaisuuteen. Laulajan ääni myös parani keikan mittaan ja liikettä alkoi löytymään. Mitä ilmeisemmin fyysiseen olemukseen siirtyminen on vaatinut vielä hieman totuttelua. Mitäs me tavalliset kuolevaiset sellaisesta tiedämme. Myös kulttijohtajan saarnastuolia muistuttava puhujanpönttö vietiin tieltä pois, ja keikka jatkui kipinäsuihkujen siivittämänä eteenpäin.

Keikan loppupuolella kuultiin kaksi täysin uutta kappaletta, joista erityisesti ”Scarecrow”-kappaleen tunnelma sekä hyvä poljento jäivät mieleen. Vajaan tunnin mittainen konsertti loppui ”Enter Reality” -albumilta löytyvään ”Animals”-biisiin, joka olikin ainoa debyyttialbumilta settilistaan otettu kappale.

Photo credit: Jonas Persson

Supreme Unbeingin ensimmäinen live-esiintyminen jäi hyvin mieleen poikkeuksellisen keikkapaikan ja näyttävän lavashown myötä. Keikan jälkeen baarin ja VIP-alueen puolella oli hyvä tunnelma, kun yhtye saapui tapaamaan vieraitaan. Samalla paljastui, että toisesta ulottuvuudesta saapunut profeetta Zac Red puhuu myös varsin sujuvaa suomea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mystiset profeetat ovat nyt saapuneet animoidusta todellisuudesta perille kuolevaisten keskuuteen. Jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan, kuinka yhtye jatkaa tästä eteenpäin. Olisiko seuraavan albumin myötä aika lähteä jo kiertämään ulkomaita?

Supreme Unbeing @ Södra Teatern 27.3.2023 settilista:

  1. The Devil Smiles
  2. The Darkness
  3. Face Of Evil
  4. Savior
  5. You’ll Never Make It
  6. Father (world premiere)*
  7. Scarecrow (world premiere)*
  8. Animals

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat