Mystons – Black Matter

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.4.2014

Turkulaisen, vuodesta 2007 asti kasassa olleen heavyduo Mystonsin neljäs kokopitkä Black Matter julkaistiin 14.2.2014 V.R Label Finlandin kautta.Yhtyeeseen kuuluu ainoastaan kitaristi-laulaja M. Mystonsekä rumpali John Myston. Musiikissaan Mystons yhdistelee stoneria ja doomia heavy metalliin.

Vaikka kyseessä onkin vain kahden miehen bändi, on albumin äänimaailma varsin täyteläinen. Ainakaan bändiä ei voi aidan matalimman kohdan ylittämisestä syyttää, mutta ikävä kyllä musiikista paistaa paikoitellen läpi liiallinen yliyrittäminen.

Albumin avaa kappale nimeltään ”Coal Soul Woman. Kolmeminuuttinen avausraita käynnistää levyn mukaansatempaavalla rytmillä, mutta alkaa toistaa itseään liikaa. Seuraava biisi ”People Of The Dark käsittelee sitä, miten ihmisten ahneus on saattanut maailman huonoon kuntoon. Albumin ehdottomasti paras kappale on ”King of Rage, joka on hyvin mielenkiintoinen ja vaihteleva. ”In Heaven or Hell With Youon akustinen ja rauhallinen biisi, jossa harmitellaan ihmisten muuttumista ja kasvamista erilleen. Albumin päättävä ”Echoestyytyy taas toistamaan itseään ja jättää albumista hieman tylsän fiiliksen.

Levyltä löytyy ”ihan hyviä” kappaleita, mutta varsinaisesta mestariteoksesta ei ole kyse. Mystonsilla on omalaatuinen soundi, mutta kappaleisiin on tungettu liian monta kerrosta, mikä huonontaa kuuntelukokemusta. Levy toimii kohtalaisesti autossa taustamusiikkina, mutta siihen se sitten melkein jääkin.

7/10

Kappalelista:
1. Coal Soul Woman
2. People of the Dark
3.Let the Darkness Rest in Peace
4. Ride
5. Get Up
6. King of Rage
7. In This World In Your Way
8. In Heaven or Hell with You
9. Only You
10. Echoes

https://www.facebook.com/mystons

Kirjoittanut: Johannes Sahlsten