Naapurivaltiomme suunnasta kaikuu likaista ja tummansävyistä kuolonmusiikkia – arviossa Witchloren ensijulkaisu ”Into the Glade”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 28.2.2018

Ruotsalainen Witchlore on tapaus, josta löytyy nihkeästi tietoa. Kyseessä on kuitenkin tuore bändi, joka omien sanojensa mukaan tarjoaa ”dark death/dirty black metalia”, mitä ikinä tuo genreluokitus sitten tarkemmin tarkoittaakaan. Orkesterin syntymästäkään ei löydy infoa. Villi veikkaus osuu jollekin 2010-luvun ajanjaksolle, sillä tälle vuodelle Witchlore saa julkaistua ensimmäisen pienimuotoisen levynsä ”Into the Glade”.

Tarkastellessa Witchloren mainostamaa tyylisuuntaa tarkemmin kuulostaa ”Into the Glade” ensikuulemalta melko simppeliltä ja modernilta death metalilta. Termi ”dirty” osuu ja uppoaa ensisijaisesti nappiinsa bändin vokalistin tumman ja likaisen örinätyylin ansiosta, mikäli halutaan tarkemmin analysoida sitä, mitä Witchlore oikein tarkoittaa omalla genrellään. Kuuden raidan mittainen julkaisu lupailee joka tapauksessa alusta alkaen terävää, melko yksinkertaista mutta siitäkin huolimatta myrskyisää raskaansarjan soitantaa. Witchlore ei rupea kuitenkaan keksimään pyörää uudestaan, vaikka yhtye hehkuttaakin kyseistä erilaista tyylisuuntaansa, joten aivan ennenkuulumatonta ja erityistä kuolonmetalia ei kannata odottaa.

Takuuvarmat tärpit osuvat ”Rotting Alive”- ja hieman iloisen teemaisen ”Bad Habits” –raitojen kohdalle, joista kuulee Witchloren parhaimmat puolet. Julkaisun viimeinen raita ”Thousand Years of Slumber” ei ole myöskään hullumpi näyte, joka poikkeaa muista teoksista hitaammalla tempolla ja eritoten tuolla bändin mainostamalla ”dark death/dirty black” -tyylisuunnalla. Viimeistään tästä kyseisestä teoksesta voi kuulla sitä niin sanottua likaisuutta ja synkkää sfääriä.

Iso miinus tulee ehdottomasti ”Death is All” kohdalla melko omituisen väliosan ansiosta. Suhteellisen menevän rallin aikana tulee seinä vastaan kuin tyhjästä, jolloin ilmapiiriin leimahtaa hieman omituinen jälkitunnelma. Siitä johtuen skip-painiketta tulee painettua hyvin useasti kyseisen raidan kohdalla.

Tiivistetysti sanoen Witchloren ”Into the Glade” ei ole hassumpi tapaus. Teos ei ole erityisen erikoinen, mutta se on hyvä startti suunnata eteenpäin. Ja mistä tietää, vaikka ”Into the Glade” olisi vasta alkua tulevalle rykäisylle. Se selviää ehkä hiukan myöhemmin.

7½/10

Kappalelista:

1. Into the Glade
2. Widow
3. Rotting Alive
4. Death is All
5. Bad Habits
6. Thousand Years of Slumber

Witchlore Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa