Nailed Coil – The Outcome Of Anxiety

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.8.2011

Vuonna 2002 perustettu tuusulalainen Nailed Coil soittaa uuden koulukunnan thrash metallia, niin sanotuilla skandinaavisilla metallielementeillä höystettynä. Vuosien varrella yhtye on ehtinyt jo julkaisemaan yhtä jos toistakin, nyt on kuitenkin vuorossa toinen täyspitkä ”The Outcome Of Anxiety”.

Nailed Coilin musiikin seasta löytyy kaikkea aina Meshuggahmaisesta nykimisestä Profane Omen-tyylisiin rokkaaviin kertseihin, ja ruotsalaisen melo-deathin ainaisiin maneereihin, puhtaat vokalit mukaan lukien. Levy potkii eteenpäin kovaa vauhtia jykevien soundien siivittämänä, ja groovea löytyy vaikka millä mitalla, mutta kappaleet tuntuvat silti junnaavan paikallaan. Mikä voi osittain johtua siitä, että olen kuullut tämän levyn entuudestaan jo liian monta kertaa muiden yhtyeiden esittämänä. Pyörää ei siis tosiaan olla keksimässä uudestaan, vaan samoilla vanteilla poljetaan vaikka kumit ovat puhjenneet useasti jo viime vuosikymmenellä.

Näyttöä soittotaidoista, tyylitajusta, sekä kappaleiden taidokkaasta rakentamisesta näillä kavereilla kyllä on. Siltä osin asiat ovatkin erinomaisella mallilla, mutta omaperäisyyden hakua heiltä tuntuu puuttuuvan senkin edestä. Ainoita hetkiä jolloin tunsin kuuntelevani nimenomaan Nailed Coilia, oli levyn avaava kappale ”Bloodstains”. Jossa on mausteena hieman tuota Meshuggahille ominaista nytkytystä, pätevää rumputyöskentelyä, vahvoja grooveja riffejä, ja mukavan kuuloista murinaa sopivasti esille tuotuna. Jos levy olisi koko pituudeltaan täynnä samankaltaisia oivalluksia, niin miksipä tätä ei pyörittäisi soittimessa useamminkin. Nyt tämä tuntuu kuitenkin vielä jäävän pahasti keskikastiin, kymmenien muiden samankaltaisten yhtyeiden kanssa.

7/10

Kappalelista:

01. Bloodstains
02. Echoes Of The Fallen
03. Synergy Of Decay
04. Security Is Freedom
05. Through Acceptance
06. Behind The Faces
07. A World Without Reality
08. The Tryout Of The Obvious
09. Abduction Compulsory
10. Scream For Sanity

http://www.nailedcoil.com/

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Luetuimmat

Uusimmat