Näin taittuu teini-ikäisiltä muslimitytöiltä mm. Slipknot – indonesialaisbändi haastaa stereotypiat

 

Tuskin löytyy kolkkaa maailmasta, jonne metallimusiikki ei olisi jollain tavalla levinnyt. Vastaan tulee mitä eksoottisempia metallibändejä ja mitä erilaisimmista ihmisistä koostuvia yhtyeitä, joita yhdistää rakkaus raskaaseen musiikkiin.

Indonesialainen teini-ikäisistä muslimitytöistä koostuva VoB (Voice of Baceprot) on malliesimerkki bändistä, jonka jäsenet eivät kavahda stereotypioita tai pelkää tehdä sitä, mitä rakastavat. Bändiin kuuluvat Firdda Kurnia, Euis Siti Aisyah, ja Widi Rahmawati. Hijabia käyttävät nuoret naiset perustivat bändinsä vuonna 2014 ja ovat julkaisseet Youtubeen muutamia covereita mm. Slipknotin, Rage Against The Machinen, Pearl Jamin ja Metallican kappaleista. Bändiltä löytyy myös omia sävellyksiä, jotka ottavat kantaa mm. Indonesian ongelmiin kuten koulutuksen tasoon ja naisten asemaan.

”Tasa-arvoa täytyy tukea, koska minä etsin vielä omaa ääntäni laiminlyömättä velvollisuuksiani musliminaisena. Jos muslimityttö on lahjakas kitaristi tai rumpali, eikö hän saisi soittaa?”, kitaristi Firdda Kurnia kertoo Reuters -sivuston haastattelussa.

 

 

 

Kommentoi julkaisua