Rammstein Ratinassa 9.8.2019

Nainen syyttää Rammsteinia juomansa terästämisestä huumausaineilla: somessa puhutaan bändin salaisista jatkoista

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 26.5.2023

Päivitys 26.5.2023 kello 18.19: juttuun lisätty Peter Tägtgrenin managerin ja vaimon kommentti Lynnin Instagram-julkaisuun.

Päivitys 29.5.2023 kello 2.55: Rammsteinin virallisella Twitter-tilillä julkaistiin lausunto, jonka mukaan netissä esitetyt väitteet eivät tapahtuneet yhtyeen ympäristössä.

Saksalaista metalliyhtye Rammsteinia kohtaan on esitetty sosiaalisessa mediassa vakavia syytöksiä.

Twitter-käyttäjä Shelby Lynn väittää, että hänen juomaansa terästettiin huumausaineilla, ja kohdistaa syytöksensä bändiin ja sen henkilökuntaan. Lynn mainitsee laulaja Till Lindemannin nimeltä.

Lynn kirjoittaa aiheesta Twitter-tililleen sekä Instagram-tililleen, mutta varsinaisia pitäviä todisteita hänellä ei ole antaa sen väitteen tueksi, että hänen juomaansa olisi terästetty.

Lynnin mukaan hänet valittiin osaksi tyttöjoukkoa, jotka asetettiin lavan eteen katsomaan keikkaa. Lynnin mukaan Alena Makeeva -niminen henkilö värvää sosiaalisen median välityksellä nuoria naisia Rammsteinin konsertteihin ”0-riville”, eli lavan edessä olevaan tilaan. Makeevan Instagram-tilin tiedoissa lukee parhaillaan ”casting director” eli roolittaja, ja Lindemannin Instagram-tili on linkitetty kuvaukseen.

”Aleena Makeeva kutsui minut mukaan 0-riville. Lähetin hänelle viime viikolla viestin Instagramissa, jossa kysyin, miten ihmeessä pääsee after partyihin ja että haluaisin tulla harkituksi mukaan. Hän kysyi ikääni ja mistä olen kotoisin, ja kun vahvistin asian, hän lähetti minulle linkin WhatsApp-ryhmään”, Lynn kirjoittaa Twitterissa.

5 kuukautta sitten Rammsteinin Reddit-kanavalle tehtiin kysymys Rammsteinin keikkojen jatkoista ja siitä, mitä siellä tapahtuu. Rammstein-tietoa sisältävän RammWikin editoija vastasi kysymyksiin seuraavasti:

”Lisäksi järjestetään erityinen Till-juhla. Sinun täytyy olla kaunis tyttö, jotta sinulla on mahdollisuus tulla valituksi tähän. Sinun täytyy ottaa yhteyttä Alena Makeevaan Instagramissa silloin, kun hän kysyy Instagram-tarinoissaan, kuka on tulossa konserttiin. Tarvitset julkisen profiilin, jotta hän näkee kuvasi. Ja jos hänen mielestään sovit joukkoon, hän ottaa sinuun yhteyttä. Sitten saat ilmaisen lipun ja voit seisoa keikalla 0-rivillä, joko lavan vasemmalla tai oikealla puolella. Ennen keikkaa muutama kutsuttu tyttö tapaa Tillin, ja hän juttelee kaikkien kanssa ja yrittää vain pitää hauskaa. Sitten alkaa keikka. Show’n jälkeen sinut kutsutaan hänen omiin juhliinsa.”

Lynn kertoo Combichristista tunnetun rumpalin ja DJ:n Joe Letzin olleen paikan päällä organisoimassa juhlia ja ohjanneensa tyttöjä. Lynnin mukaan Letz sanoi hänelle illan aikana, että bändin laulaja Till Lindemann haluaisi tavata hänet.

”Hän sanoi, että ’ei ole mitään hätää, halusin vain puhua kanssasi koska sinun englannintaitosi on muita parempi.’ Vastasin, että okei. Sitten Letz sanoi, että ’Till haluaisi tavata sinut’. Vastasin välittömästi, että ’miksi, miksi minä? Onko tässä kyse seksistä?’. Tähän Letz vastasi, että ’ei, ei mitään sellaista. Till on herrasmies.”

Lynn väittää Letzin sanoneen hänelle, ettei hän saa puhua asiasta kenellekään. Lynn kuitenkin palasi muiden tyttöjen luokse, jolloin häneltä kysyttiin, mitä tapahtui.

”Yksi tyttö kysyi minulta, miksi minua pyydettiin käymään siellä, ja kerroin hänelle. Hän sanoi ’ei, älä mene, hän haluaa seksiä, minun ei ole edes tarkoitus olla täällä, hiivin sisään peittämällä lauantairannekkeeni.’ Sanoin ”okei, vittu, haluan perääntyä, onko liian myöhäistä?” Esityksen aikana älä päästä minua menemään minnekään”

Seuraavaksi tarinassaan Lynn kertoo Lindemannin tulleen huoneeseen ja kaataneen tytöille tequilaa. Kehotettuaan tyttöjä juomaan Lindemann poistuu ja pian keikka alkaa. Lynn raportoi olleensa keikan aikana täysin sekaisin, eikä muista paljoa. Lynn epäilee saamansa alkoholin ollen terästettyä huumausaineilla.

Lynn kertoo tulleensa ohjatuksi väliajalla pieneen tilaan lavan alla, mihin Lindemann pian saapuu. Lynn kuitenkin kieltäytyy seksistä, johon Lindemann väitetysti reagoi raivostumalla.

”Joe sanoi että sinä suostuisit!”, Lynn väittää Lindemannin sanoneen. Tämän jälkeen Lynn kertoo vielä kieltäytyneensä, jonka jälkeen väitetysti vihainen Lindemann suuntaa pois, ja pian keikan toinen puolisko alkaa.

Keikan jälkeen Lynn muistaa vain istuneensa jatkoilla, jossa oli mukana paljon muita tyttöjä. Lynn käy oksentamassa ja lähtee sitten kohti hotelliaan, jossa hän löytää kehostaan mustelmia ja jälkiä.

Seuraavana päivänä Lynn kertoo kuulleensa, että sama kävi muillekin tytöille. Lynn osti kaupasta huumetestin, mutta tulos oli negatiivinen.

Suositussa nettiblogi-palvelu Tumblrissa julkaistiin vuonna 2016 kirjoitus, jossa on samanlaisia piirteitä Lynnin tarinaan. Kirjoittaja kertoo samanlaisesta nuoria naisia täynnä olevasta juhlasta, jossa heille juotettiin alkoholia, ja joissa mukana oli Till Lindemann.

Aiheesta käydään keskustelua Rammsteinin Reddit-sivuilla. Kommenttiosioissa moni jakaa omia kokemuksiaan bändin väitetyistä jatkoista ja siitä, mitä siellä tapahtuu. Mukana on myös skeptisyyttä ja huomioita siitä, kuinka Lynnilla ei ole antaa todisteita.

Kolme vuotta sitten Reddittiin julkaistiin video, jossa näkyvä tyttökaksikko näyttää kysyvän jotain bändin henkilökunnalta. Kaksikkoa ohjeistetaan ilmeisesti kulkemaan lavan alle. Lynn kertoo Intagramissa kyseisen videon vastaavan hänen kokemustaan, kun hänet vietiin keikan väliajalla odottamaan Lindemannia lavan alla olevaan pieneen tilaan.

Rammteinin Reddit-sivun moderaattori ei pidä väitteitä uskottavana.

Yhtye tai sen edustajat eivät ole uutisen kirjoittamisen hetkellä vastanneet syytöksiin julkisesti.

Lindemann -projektissa aikaisemmin vaikuttaneen Peter Tägtrenin manageri ja vaimo Anna Yakina kommentoi Lynnin Instagram-julkaisuun uskovansa tämän kertomusta. Hänen mukaansa kyseessä ei ole ensimmäinen vastaava tapaus. Tägtren lähti Lindemannin sooloprojektista vuonna 2020.

Suomessakin 27. ja 28. toukokuuta esiintyvä metallijätti kiertää parhaillaan Eurooppaa.

Lynnin Intagram-tilitä otettu kuvakaappaus keskustelusta Alena Makeevan kanssa.
Lynnin Intagram-tilitä otettu kuvakaappaus keskustelusta Alena Makeevan kanssa.
Kuvakaappaus Alena Makeevan Instagram-tilitä

Luetuimmat

Uusimmat