Nämä kappaleet Nightwish on soittanut livenä eniten – bändin tuotannossa myös joukko kappaleita, joita ei ole ikinä kuultu konsertissa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 5.1.2023

Kotimainen metallijyrä Nightwish on tehnyt urallaan jo huikean määrän keikkoja. Bändi on ehtinyt kiertää maailman läpi useaan otteeseen, ja keikkoja tehdään nykyisin monilla maailman isoimmista esiintymislavoista.

Keikkatilastoihin ja settilistoihin keskittyvän Setlist.fm -palvelun merkinnän mukaan Nightwishilla on takanaan 951 konserttia. Todellinen luku voi olla hieman enemmän, mutta se antaa hyvän kuvan siitä, miten ahkerasta keikkailijasta on kyse.

Sivuton mukaan bändin viisi eniten livenä soitettua kappaletta ovat vuoden 2004 kappale ”Nemo” (soitettu 635 kertaa), vuoden 2004 kappale ”Wish I Had An Angel” (soitettu 507 kertaa), vuoden 2004 kappale ”Dark Chest Of Wonders” (soitettu 482 kertaa), vuoden 2000 kappale ”Wishmaster” (soitettu 471 kertaa) sekä vuoden 2004 kappale ”Ghost Love Score” (soitettu 441 kertaa).

Bändi ei taas koskaan ole soittanut livenä kappaleita ”For The Heart I Once Had”, ”Master Passion Greed”, ”Turn Loose The Mermaids”, ”Nightquest”, ”Two For Tragedy”, ”Bare Grace Misery”, ”Forever Yours” ja ”Dead Gardens”.