Napalm Deathin tulevalla Yhdysvaltojen kiertueella aiotaan noudattaa tiukkoja turvaohjeita koronatartuntojen välttämiseksi

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 20.10.2021

Musiikkimaailma alkaa pikku hiljaa käynnistämään taas pitempiä kiertueita. Grindcore-veteraani Napalm Death on esimerkiksi suuntaamassa kiertueelle yhdysvalloissa yhdessä hirviöyhtye GWARin kanssa.

Kaupallinen yhteistyö

Battle Beastista Ulveriin ja VOLASTA Nightwishiin: Ilosaarirock tarjoaa paljon herkkua raskaamman musiikin ystäville →

Bändin solisti Mark ”Barney” Greenway kertoo tuoreessa keskustelussaan YouTube-kanava That Drummer Guyn kanssa, että bändillä on käytössä tiukat turvatoimet, jotta koronatartuntoja ei kiertueen aikana saataisi.

”Luulen, että ihmiset ymmärtäisivät, että kun GWAR-kiertue on 39 keikkaa 50 päivän aikana, se ei ole kuin festivaali, jossa on vain yksi keikka, ja siksi COVIDin jatkuvat riskit – no, prosentuaalisesti ja todennäköisyydeltään mitään ei tapahdu yhdessä tai kahdessa päivässä, jotka vietät Philadelphiassa. Mutta tietenkin, jos olet kiertueella 50 päivää, mahdollisuudet siihen, että jotain tapahtuu COVID-juttujen suhteen, ovat huomattavasti suuremmat. Meidän on siis noudatettava tällä kiertueella hyvin tiukkoja protokollia. Mutta se ei ole huono asia.”

”Emme todellakaan kaipaa sitä, että Amerikkaan juuttuneena ulkomaisena bändinä emme halua, että joku meistä saa tartunnan ja joudumme karanteeniin jonnekin 10 päiväksi. Ja kiertue siirtyy eteenpäin – totta kai. Se ei jää odottamaan yhtä jäsentä bändistä, joka ei ole pääesiintyjä, vaan se jatkuu. Yritämme siis tietysti parhaan kykymme mukaan noudattaa protokollia – etäännyttää asioita, varoa menemästä paikkoihin, joissa on tungosta, jos meidän ei tarvitse mennä sinne yksilöinä. Joten niin se tulee olemaan.”

”Se ei ole ongelma. Se ei todellakaan ole kuin normaali Yhdysvaltain-kiertue, jossa on vapaat jalat ja hienot hiukset ja juoksentelet ympäriinsä. Ei, sitä ei välttämättä voi tehdä. Mutta niin se on tällä hetkellä.”