Napoleon Skullfukk – He Came With Rats

Vanhan-liiton death metallia tarjoilevan Napoleon Skullfukkin debyyttialbumi ”He Came With Rats” on nähnyt päivänvalon. Autopsyn ja Morbid Angelin hengessä rokkaavaa brutaalia mäiskettä olisi tarjolla kahdeksan kappaleen verran tällä kiekolla. Albumin julkaisijana toimii Dynamic Arts Records.

Avausraita ”Swallowed” tärähtää käyntiin sellaisella jytkeellä, että heikompia alkaa pelottamaan. Mukavan vahvasoundinen kappale iskee sopivan kovaa ja oikeaan paikkaan. Tähän kun lisätään vielä vokalistin viemärinlöyhkäinen muriseva tulkinta, on paketti valmis. Yhtyeen nimestä tulee helposti alkuun mielikuva jonkin sortin huumoriyhtyeestä, mutta musiikki puhukoon puolestaan – kovatasoista death metallia tässä veivataan.

”When His Blade Meets Grey” jatkaa samoilla linjoilla edeltäjänsä kanssa, vahvaa riffittelyä ja mielenkiintoista murinaa on tässäkin tarjolla. Sanoituspuolella ei ole luvassa mitään ihmeempiä yllätyksiä siinä mielessä, että aiheet ovat genrelle hyvin tyypillisiä. Väkivaltaa, kidutusta, rottia ja kaikkea muuta pikku-kivaa. Aiheet toki sopivat hyvin yhtyeen musiikkiin.

”He Came With Rats” on kaikinpuolin hyvä debyyttialbumi, jonka ainoa ongelmakohta on kappaleiden samankaltaisuus; hivenen liikaa samoja polkuja menevät levyn kappaleet. Levy kestää hieman yli 35-minuuttia, joten ei tässä kuitenkaan tuskastumaan ehdi. Pääsääntöisesti kuitenkin varsin menevää tuuttausta on luvassa.

Ehdottomasti katsastamisen arvoisia kappaleita ovat vellovan kitarariffin varassa etenevä ”Six Pieces Are Still Missing” sekä ”Their Eyes Were Watching”. Myöskin täytyy mainita nimikkoraita ”He Came With Rats” joka edustaa yhtyeen menevämpää osastoa. Hyvä debyytti yhtyeeltä, joka tulee jatkossa olemaan varmasti isompikin nimi omassa genressään, ainakin itse jään mielenkiinnolla seuraamaan yhtyeen taivalta.

7/10

Kappalelista:

1.Swallowed
2.When His Blade Meets Grey
3.He Came With Rats
4.Six Pieces Are Still Missing
5.Mad Laughter
6.Abomination Of Demise
7.Their Eyes Were Watching
8.Crawling Horros

http://napoleon-skullfukk.com/main.html

Kirjoittanut: Juha Attola