Napoleon Skullfukk

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.4.2011

Oululainen death metallia soittava Napoleon Skullfukk julkaisi uuden ”Swollen & Torture Metal” nimeä kantavan albuminsa maaliskuussa Dynamic Arts Recordsin kautta ja hcsanomat päätti ottaa albumin tiimoilta yhteyttä yhtyeen vokalistiin R.Kurimukseen, joka kertoi meille hieman yhtyeen tuoreimpia kuulumisia sekä odotuksiaan kesän keikkojen suhteen.

Teidän ensimmäinen julkaisu levy-yhtiön kautta on juuri saanut päivän valon, mitkä fiilikset?

R.Kurimus: Nyt kun on saatu rattaat pyörähtelemään vähän vinhempaan tahtiin, niin on pakko myöntää, että hyvät fiiliksethän tässä on. Pakko toki myöntää, että ajatukset ovat silti jo seuraavassa levyssä.

Tämä kysytään teiltä varmaan joka kerta, mutta mistä ihmeestä on noin mainio nimi on bändille tullut?

R.Kurimus: Haha, on kyllä vähän turhankin tuttu kysymys. Taitaa kuulua johonkin haastattelijan-käsikirjaan. Eipä siinä, kai se toimii kun se herättää tunteita ja kysymyksiä! Nimi on keksitty aikoinaan entisen kitaristin H. Tikkasen ja allekirjoittaneen pohdiskeluista joita nyt ei sen tarkemmin osaa selittää varmaan kumpikaan. Lukekaa vaikka ”Code Napoleon Skullfukk” biisin sanat ja tehkää omat johtopäätökset.

Oliko teillä selvät suunnitelmat kun perustitte bändin? Vai tuliko death metal sattumalta kuviohin?

R.Kurimus: Siinä 2004 paikkeilla koettiin Myllyahon kanssa tarvetta tehdä tällaista musiikkia. Samalla tiellä ollaan vieläkin, eikä loppua näy.

Te olette vielä suhteellisen nuori bändi ja ehditte julkaista vain kaksi demoa ennen levy-yhtiö kiinnitystä, Mikä erottaa teidät muista miljoonista bändeistä jotka haluavat levysopparia?

R.Kurimus: Itsekkin totesit, että hemmetin kova levy. Eiköhän se kuuntelijoiden reaktioita seuratessa tule selväksi itse kellekkin mikä meidät erottaa ja ei erota muista? Itse koen tämän kuitenkin aika rehelliseksi hommaksi, joten kai sekin paistaa läpi?

Olin huomaavina vokalisti Kurimuksen Oululaisen Revulsionin keikalla korisemassa, Miten ääni kestää useamman bändin kanssa keikkailun?

R.Kurimus: Itseasiassa meleko hyvin. Aikataulut voi aina sumplia, varsinkin kun olen nyt ko. orkesterissa sessiojäsenenä.

Kuinka paljon treenausta noin matalan äänen saaminen vaatii?

R.Kurimus: Yllättävän vähän. Ääni tulee luonnollisesti, ja kokemuksen kautta kehittyy jatkuvalla syötöllä. Tietynlaista kehitystä voi huomata jo vertailemalla Torture Metalin ja Swollenin laulutyöskentelyä.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat bändin suhteen?

R.Kurimus: Keikkailua ja täyspitkän työstämistä. Mahdollisimman pian uutta kidutusta purkkiin ja sitten lisää keikkailua sen tiimoilta.

Miltä näyttää keikkarintamalla?

Kun vilkaisee varmistuneita keikkoja ja suunnitteluasteella olevia, niin pakko myöntää että perkeleen hyvältä näyttää!

Mikä olisi se ultimaattinen keikka, jossa haluasitte soittaa?

R.Kurimus: Aivan sama, kunhan saa louhia.

Terveisiä faneille?

R.Kurimus: Erään suuren ajattelijan sanoja lainaten ”Elämä on vittujen elämä”.

Uusi levy on siis kaupoissa ja bändin voit nähdä livenä seuraavan kerran Oulun Hevimestassa 16.4.2011. Kiitos R.Kurimukselle ajasta ja onnea uuden levyn tekoon.http://www.napoleon-skullfukk.com

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat