Nauti heinäkuun helteistä vaikkapa uuden At the Gatesin ja Powerwolfin kera

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.6.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Koronavuosi on tuonut mukanaan sen, että heinäkuussakin ilmestyy ihan mukava määrä uutta metallia.

At the Gates – The Nightmare of Being

Heinäkuu alkaa räväkästi ruotsalaisen melodisen death metalin pioneerin tahdissa, kun At the Gates julkaisee uuden levynsä. Yhtyeen vokalisti Thomas Lindberg on kertonut, että kyseessä on levy, joka esittelee pessimismiä konseptina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lost in Grey – Under the Surface

Lost in Grey julkaisee heinäkuussa kolmoslättynsä, jolla on luvassa varmasti taas jylhää soitantaa ja teatraalisia elementtejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Die Apokalyptischen Reiter – The Divine Horsemen

Tämä 1990-luvulta asti operoinut bändi on tullut vastaan monien saksalaistuttujeni puheissa – ja olenpa tainnut sen joskus Wacken Open Airissa livenäkin nähdä. Bändi on omasta mielestäni lähinnä hämmentävä, mutta tehokkaat yhteislaulusessiot se saa kaljakolpakon äärellä aikaiseksi. Ja nyt tarjoillaan tulevia juomalauluja uudelta levyltä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Year of No Light – Consolamentum

Ranskalainen tunnelmallista post rockia ambient-vivahteilla musisoiva instrumentaalibändi Year of No Light tarjoaa heinäkuun kuulaisiin kesäöihin melankoliaa levyllisen verran. Tämän tahdissa ei naureskella!

Laurenne/Louhimo – The Reckoning

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Noora Louhimo (Battle Beast) on käyttänyt korona-ajan tehokkaasti, koska aikaisemmin tänä vuonna julkaistiin daamin ensimmäinen sooloalbumi. Nyt vuorossa on ensilevy kaksikolta, jonka toinen osapuoli on Smackboundista tuttu Netta Laurenne.

Powerwolf – Call of the Wild

Ja sitten kuullaan ihmissusien ulvontaa. Saksalainen power metal -yhtye Powerwolf pääsee heinäkuussa jo täyteen kymppiin studioalbumeitten määrässä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Marras – Endtime Sermon

Mikäpä ryydittäisi heinäkuun kuulaita öitä paremmin kuin ehta kotimainen black metal. Ja sellaistahan on nyt tarjolla! Marras suoltaa 9. heinäkuuta ulos kakkoslevynsä, jota ainakin itse odotan suurella mielenkiinnolla.

Neurosurgery – Invitation to Die

Tässäpä olisi tarjolla mielenkiintoisen oloinen debyyttilevy. Neurosurgery tarjoaa brutaalia death metalia eteläisestä Suomesta. Tästä saatetaan kuulla vielä vähän laajemmallakin alueella!

Netherbird – Arete

Vielä heinäkuun puolella ehtii julkaisuun myös ruotsalaisen Netherbirdin uutuuslevy. Tarjolla on jälleen melodista black metalia Ruotsi-laatuun luottaen. Netherbird on jäänyt harmillisen vähälle huomiolle, joten suosittelen tutustumaan.