Nauzea – Demo 2

Nauzean edellinen demo oli ihan mallikas esitys siitä, kuinka tehdään debyyttidemo. Bändi ei jäänyt turhia odottelemaan, vaan rykäisi nopeasti pihalle toisen demon jota nyt arvostellaan.

80-luvun heavy-linjoilla mennään tällä uutukaisella demolla ja vaikutteet ovat melko selkeät. Melodiset kitarat ovat pinnassa ja riffittely on varsin rentoa. Vokalistin komean räkäinen ääni on voimissaan ja antaa kappaleisiin munaa. Tuotanto on mallikasta ja soittimet soi hyvin, ei siis petrattavaa sen osalta.

”Demo 2” sisältää kaksi biisiä, nopean ja äkäisen ”Cause Of All Distress” ja rauhallisen ”My End”. Nauzea on tieten tahtoen laittanut uudelle demolleen bändin soitannolliset ääripäät, joka on rohkea veto. Ääripäistä voidaankin puhua, sillä on vaikea tunnistaa että kyseessä on sama bändi. Onneksi tietyt elementit toistuvat, joten biisien eroon alkaa tottua useammalla kuuntelulla. ”Cause Of All Distress” on kyllä bändin uran paras biisi ja siinä on tiettyä ”hitti”-ainesta. Kappale alkaa todella räväkästi ja paahtaa kappaleen läpi hyvällä sykkeellä, tähän kun lisätään hieno soolo ja tarttuva kertosäe on kasassa tiukka paketti. ”My End” on taas hyvin perinteinen rauhallinen kipale, josta ei meinaa saada otetta. Kitarointi on taas hienoa ja akustiset kitarat tuovat syvyyttä biisiin, mutta vokaaleista puuttuu viimeinen tunne.

Jos Nauzea olisi työntänyt edellisen demon tämän uuden demon kanssa yhteen, olisi kassassa varsin tiukka paketti. Olen edelleen sitä mieltä, että bändi toimii varmasti parhainten livenä. ”Demo 2” ei ole edeltäjäänsä huonompi, mutta ei myöskään parempi.

7/10

Kappalelista:
01. Cause Of All Distress
02.My End

http://www.myspace.com/nauzeaband

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentit