Neaera – Forging The Eclipse

Saksalaisyhtye Neaera pukkaa pihalle viidennen kokopitkänsä, jonka julkaisijana edellisten levyjen tapaan toimii Metal Blade Records. Levyn tuotannosta vastaavat miehet nimeltä  Alexander Dietz ja Andy Classen ja sen on miksannut Tue Madsen.

Levy lähtee käyntiin minuutin pituisella introlla, jonka jälkeen starttaava kappale ”Heaven’s Descent” lyö kuuntelijaa suoraan kasvoille. Vokalisti Benjamin Hilleke ei tosiaan säästele äänensä kanssa. Nopeatempoinen ja raskaita riffejä sisältävä kappale tuo mieleen montakin vanhaa Ruotsalaista death metalli pumppua, At The Gatesin ehkä vahvimmin. Levyn neljäs kappale, joka kantaa nimeä ”Eight Thousand Sorrows Deep” liikkuu jo lähempänä melodisen black metallin maisemia. Välillä luulisi, että yhtyeessä on kaksi laulajaa, sen verran laajalla ääniskaalalla herra Hilleke laulaessaan paikoittain liikkuu. ”Arise Black Vengeance” jatkaa samoilla linjoilla kuulostaen jotakuinkin Morbid Angelin ja Abigail Williamsin risteytykseltä. Ainoita rauhallisempia hetkiä levyllä on instrumentaalikappale ”Certitude”, joka antaa kuulijalle mahdollisuuden vetää hetken henkeä, mutta vain hetken. ”Exaltation” palauttaa kuuntelijan jälleen Neaeran brutaaliin äänimaisemaan.

Neaera tarjoilee uusimmalla levyllään kelpo annoksen perinteitä kunnioittavaa death metallia. Totuus kuitenkin on että vastaavia orkestereita on tänä päivänä hyvinkin paljon. Neaeran eduksi voidaan ainakin laskea jo aikaisemmin mainittu vokalisti Benjamin Hilleke, jonka ulosantia on ilo kuunnella. Ei missään nimessä huono levy, mutta kovin yllätyksetön. Isommat koukut ja erikoisuudet jotka nostaisivat bändin oman genrensä kärkikastiin puuttuvat.

6/10

Kappalelista:

1. The Forging
2. Heaven’s Descent
3. In Defiance
4. Eight Thousand Sorrows Deep
5. Arise Black Vengeance
6. Rubikon
7. Sirens Of Black
8. Certitude
9. Exaltation
10. Tyranny Of Want
11. The Prophecy
12. And To Posterity a Plague

http://www.neaera.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua