Necrodium – To Oblivion

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.5.2012

Necrodium on Helsingissä majaansa pitävä kolmen miehen death metal yhtye, joka vannoo vanhan liiton nimeen. Bändin uran neljäs demo kantaa nimeä ”To Oblivion”, ja se on nyt arvostelussa.

Necrodium runnoo death metallia vanhan Cannibal Corpsen hengessä, eli matalaa korinaa ja synkkiä säkeitä on luvassa kolmen biisin verran. Pyörää ei keksitä uudelleen, ja soitanta on kuin ”Näin soitat death metallia” kirjan ohjeiden mukaan tehtyä. Vokaalit tulevat todella matalalla korinalla, mikä toimii todella hyvin. Soittimet jyräävät raskaita riffejä ja rummut nakuttavat kivasti blast beattiä. Paperilla homman pitäisi olla siis kohdillaan.

Tuotanto on varsin tunkkaisen oloista, ja kitarat surisevat välillä hyvin epäselvästi. Rummut ovat kyllä kivasti pinnassa, mistä tulee reippaasti plussaa. Runnomista on tarjolla reippaasti, mutta aika kasvotonta meininki on. Biisit ovat myös suoraan sanottuna tylsiä. Death metal toimii aina, mutta Necrodium jää kaikilla osa-alueilla keskitason pintaan. Vastaavia bändejä on siis paljon ja osa tekee homman paremmin – mutta osa myös heikommin. Necrodiumin vahvuuksia ovat vokalisti ja mukavan pinnassa olevat rummut sekä demon viimeinen kappale.

Demon ehdottomasti parasta antia on yli kahdeksanminuuttinen ”Remnants Of Claustrophobia”. Pitkä biisi sisältää mukavasti vaihtelua ja on mielestäni varsin onnistunut teos. Tässä biisissä on sitä kaivattua omaa näkemystä sopivasti mukana ja biisissä on kohtia, jotka jäävät mieleen.

Necorodiumin uusi demo on keskitason death metallia, jossa kumminkin on pilkahdus paremmasta. Rohkeasti vaan tekemään omannäköisiä biisejä ja enemmän voimaa soundeihin.

5/10

Kappalelista:
01. The Brazen Bull
02. To Oblivion
03. Remnants of Claustrophobia

http://www.myspace.com/359920034

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat