Necrophagia – Deathtrip 69

Necrophagia on ollut olemassa lähes yhtä kauan kuin käsite death metal. Kyseinen horror metal -pioneeri ei ole ikinä ollut kovin ahkera julkaisurintamalla, mutta ne harvat albuminsa ovat olleet sitäkin suurempaa herkkua.

Necrophagia on jo useita vuosia paiskonut menemään ääri-raskasta vanhan koulun death metallia jäätävien koukkujen ja ala-vireisten kitaroiden voimin. Tässä vaiheessa olikin jo korkea aika tuoda musiikkiin jotain uutta tutuksi tulleen tyylin tueksi. ”Deathtrip 69” sisältää esimerkiksi runsain määrin myös thrash metalliin kallistuvaa riffittelyä sekä ärjynnästä poikkeavaa, vierailijoiden tuomaa vokalisointia. Lukuisten muutosten sulattelu ottaa aikansa, mutta palkitsee kyllä jälkikäteen tuoden mieleen vuoden 1987 debyyttialbumin ”Season Of The Dead”. Vaikka Necrophagia ei enää olekaan täysin entisensä, on se silti äärimmäisen rumaa, raskasta ja likaista. Kuin 70-luvun mustavalkoiset b-luokan kauhuelokuvat karmeimmillaan.

Muutaman raidan mainitakseni; levyn avaa kolmiosaisen Evil Death-teeman sinetöivä ”Naturan Demonto”, jonka ensimmäinen osa kuultiin yllämainitulla debyytillä ja jatko-osa ”Holocausto De La Mortella”. Samalla tutulla kauhuelokuvatunnelmoinnilla mennään myös mm. Tomb With A View” -ja ”Trick R’ Treat (The Last Halloween)” -raidoilla. Jo mainittua thrash -henkistä runnomista puolestaan edustavat ”Suffering Comes In Sixes” ja ”Kyra”. Levy lopetetaan junttimaiseen country -hoilaamiseen akustisen kitaran ja huuliharpun siivittämänä.

”Deathtrip 69” ei aivan täytä yhtyeen aiemman tuotannon asettamia korkeita odotuksia. Hieman miinusta tulee kitaravallista, joka aukkoilee ajoittain eikä ole läheskään niin massiivinen kuin aiemmin, sekä kitarasooloista jotka eivät istu albumille ollenkaan. Myös turhat täyteraidat kuten himmaileva ”A Funeral For Solance” olisi voinut jättää suoraan pois. Plussaa puolestaan Killjoyn vokaaleiden esille tuomisesta. Miehen iljettävän räkäinen mylvintä välittyy kuulijalle vahvemmin kuin koskaan aiemmin. Ja onhan albumille muutaman riffin käynyt iskemässä myös Slipknotista tuttu miekkonen Mick Thompson!

7/10

Kappalelista:
01. Naturan Demonto
02. Beast With Feral Claws
03. Tomb With A View
04. Suffering Comes In Sixes
05. A Funeral For Solange
06. Kyra
07. Bleeding Eyes Of The Eternally Damned
08. Trick R’ Treat (The Last Halloween)
09. Deathtrip 69
10. Death Valley 69

http://www.myspace.com/necrophagiaofficial

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua