Necrowretch – Bestial Rites 2009 – 2012

Yleensä kun yhtyeeltä julkaistaan kokoelma joka sisältää uran alkupään demot ja EP-julkaisut, on bändillä jo takanaan kohtalainen ura. Ranskalainen Necrowretch ei odottele turhia, sillä heidän demo-kokoelmansa julkaistaan jo nyt, kun debyytin julkaisustakin on reilusti alle vuosi. Mikäpäs siinä, tänä päivänä tuntuu löytyvän rutkasti noita ”true” miehiä, joiden mielestä eka demo on aina paras.

”Bestial Rites 2009-2012” nimisen kokoelman avaa kappale ”Putrefactive Infestation”. Kappale on reippaasti black metal-henkinen, joskin myös trashin vaikutteita on havaittavissa. Vauhdikas ja reipas rykäisy joka saa kyllä vaikut lähtemään korvista. ”Sepulchral Pleading” on hieman hitaammalla temmolla etenevä kappale, jossa thrash-vaikutteet vaihtuvat death metallin puolelle, blackin ollessa kuitenkin edelleen vahvasti läsnä. ”A Rancid Spree” käynnistyy varsin perinteisen kuuloisella kitarariffillä. Lisää tunnelmaa ja synkkiä kuvia luo noin neljänkymmenen sekunnin kohdalla kuultava rääkäisy, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvinkin saatanallisen kuuloinen. Turhaa kai sanoakaan että bläkkiksen suuntaan mennään tämänkin rallin myötä ja reippaasti.

En tiedä onko yhtye debyyttiä tehdessään tietoisesti jättänyt bläkkis vaikutteet astetta vähemmälle ja luottaneet enemmänkin perinteisen death metallin voimaan, vai onko kyseessä vain ollut puhtaasti kehityksen mukanaan tuoma suunta, mutta yhtye kuulostaa näillä uransa alkupään teoksilla huomattavasti vihaisemmalta ja tummempisävyiseltä kuin varsinaisella debyytillään. Esimerkiksi ”Unholy Stench Of Sin” tai hieman Venom-tyylinen ”Regurgitated Remains” ovat selkeää black metallia, vaikka yhtyettä nykyään yritetäänkin hieman enemmän tuonne death-karsinaan työntää.

Parit lainakappaleetkin kiekolta löytyy, eikä olekaan ollenkaan huonoja valintoja. Omat versionsa yhtye on nimittäin vääntänyt Deathin ”Zombie Ritual”-kappaleesta, jonka lisäksi löytyy myös versiot Nihilistin kappaleesta ”Supposed To Rot” ja Mercilessin kappaleesta ”Pure Hate”; parhaiten näistä toimii ”Zombie Ritual” joka on puristettu varsin tiukaksi esitykseksi. ”Pure Hate” on myös onnistunut veto ja on ehkä eniten lähellä yhtyeen omaa tuotantoa. ”Supposed To Rot” kärsii ikävästi hieman heikoimmista soundeista, eikä se oikein muutenkaan tunnu lähtevän ihan niin kovaa kuin pitäisi.

Aluksi epäilin tätä albumia vahvastikin, tyyliin ”Miksi näin nuori yhtye julkaisee jo demo-kokoelman, kun eihän kukaan edes tiedä koko bändiä?”, mutta nyt joudun korjaamaan mielipidettäni hieman ja samalla myöntämään, että ainakin joskus nuo ”skene-miehet”, jotka niitä ensimmäisiä demoja hehkuttaa, ovat oikeassa. Tämä on nimittäin huomattavasti kovempi paketti kuin tuo yhtyeen debyytti.

7/10

Kappalelista:

1.Putrefactive Infestation
2.Sepulchral Pleading
3.A Rancid Spree
4.Sadistic Expiation
5.From A Hideous Summoning
6.Zombie Ritual (Death cover)
7.Pure Hate (Merciless cover)
8.Evil Dismay / Necrocollections
9.Unholy Stench Of Sin
10.Supposed To Rot (Nihilist cover)
11.Called From The Grave
12.Regurgitated Remains
13.Impending Morbidity
14.Repugnizer
15.Assumed Dead
16.Rising From Purulence
17.Buried To Death

http://www.necrowretch.net/index.html

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua