Neil Youngin mielestä keikkapromoottorit saisivat keskeyttää konserttien järjestämisen pandemian aikana

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 30.8.2021
Neil Young – kuva: Hannu Tiainen Photography 2016

Laulaja-lauluntekijä Neil Youngin mielestä konserttien järjestäminen pandemian aikana ei ole hyvä idea. Kotisivuillaan julkaisemassaan kirjoituksessaan Young esittää toiveen, että konserttipromoottorit eivät järjestäisi keikkoja pandemian aikana.

”Äskettäin vetäydyin Farm Aid -festivaalilta, koska pelkäsin, että suojaamattomat lapset voivat saada Covid-tartunnan ihmisiltä, jotka menivät keikalle, saivat viruksen ilman oireita ja palasivat kotiin halaamaan lapsiaan tai jonkun muun lapsia. Raha ja bisnes. Nämä kaksi tarvitsevat toisiaan. Tämä on ollut amerikkalainen tapa jo vuosia. Nyt se on kääntynyt maata vastaan uudella tavalla”, Young kertoo ja jatkaa:

”Garth Brooks ja muut hänen kaltaisensa ovat olleet vastuullisia ja vetäytyneet keikoilta. Se on hyvä esimerkki. Mutta tarvitaan isoja promoottoreita ja managereita/agentteja, jotta asia muuttuu. Kyse on vain rahasta… isot promoottorit, jos heillä olisi tietoisuutta, voisivat lopettaa nämä keikat. Ilman sitä kaikki vain jatkavat kuin kaikki olisi hyvin. Se ei ole.”