Neljä kappaletta kahden hinnalla – arviossa Inner Axiksen ”Midnight Hunter” -pienjulkaisu

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 19.9.2021

Inner Axiksen edellisestä fyysisestä julkaisusta onkin ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta. Asia on onneksi korjattu nyt, kun saksalaisyhtye julkaisi elokuun lopussa ”Midnight Hunter” -nimisen pienjulkaisun. Virallisesti kyseessä tuplasingle, mutta kun molemmista kappaleista löytyy vielä erilliset instrumentaaliset sovitukset, tuskin olisi syntiä puhua ”Midnight Hunterista” EP:nä.

Inner Axis julkaisi vuonna 2017 perinteitä kunnioittavan hevialbumin, ja jatkaa edelleen samalla linjalla, vaikka pienjulkaisun kansikuvan perusteella saattaisikin luulla kyseessä olevan pop-albumi. ”Midnight Hunter” taotaan liikkeelle nimikkokappaleella, joka polkee ja kulkee erinomaisesti, vaikka itseään toistavat lyriikat koettelevatkin hyvän maun rajoja. ”Steelbladed Avenger” ei ole edeltäjänsä kaltainen korvamato, mutta murjoo silti kunnolla.

Hassua kyllä, mutta ”Midnight Hunterin” instrumentaalinen versio on lauluosuudet sisältävää sisartaan parempi. Syy lienee siinä, että ilman sanoituksia ja Kai Hagemannin lauluosuuksia – joka on kyllä hyvä vokalisti – kappaleen äänimaisema pääsee enemmän oikeuksiinsa ja saa hengitettyä kunnolla. Vastaavasti ”Steelbladed Avenger” -kappaleen lauluton versio painottuu enemmän kitaravetoisuuden puoleen, joten kuulija pääsee keskittymään täysin Zacharias Drosoksen ja Nino Helfrichin taitoihin.

”Midnight Hunter” -pienjulkaisu kellottaa hieman reilut 17 minuuttia, joten äänite on nopeasti kuunneltu. Vaikka voisi luulla, että kaksi laulettua ja instrumentaalista kappaletta sisältävä levy olisi puuduttava, siltä tunteelta kuitenkin vältytään. Syy on siinä, että Inner Axiksen kaltainen energinen ja melodinen hevi toimii niin laulun kanssa kuin ilman. Pienjulkaisu ei eroa mitenkään radikaalisti vuonna 2017 julkaistun ”We Live By The Steel” -albumin soundista, mutta on hyvä välipala seuraavaa julkaisua odotellessa.

7/10

Kappalelista:

  1. Midnight Hunter
  2. Steelbladed Avenger
  3. Midnight Hunter (Instrumental)
  4. Steelbladed Avenger (Instrumental)

Inner Axis Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen