Neljä uutta bändiä, joita sinun on kuunneltava – 2021

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.1.2021

Spiritboxista ja Wargasmista Pupil Sliceriin ja Mercury Circleen, nämä ovat raskaita yhtyeitä, jotka kuljettavat metallia ja rockia eteenpäin vuonna 2021. Metallica ja Iron Maiden saattavat edelleen olla kaikkien suosituimmissa listoissa, mutta on aika lisätä jotain uutta, jotain hieman tuoreempaa. Joskus on helpompaa löytää uusi vedonlyönti -sivusto kuin uusi suosikkiyhtye, joten tässä on neljä upeaa bändiä, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota seuraavan vuoden aikana:

Wargasm

Lontoossa asuva Sam Matlock ja Milkie Way -duo selittää, kuinka he kirjoittavat vihaisia kappaleita surullisille ihmisille. Sam Matlock oli aikoinaan Deadin kitaristi eikä ollut varma mitä tehdä sen jälkeen, kun hänen bändinsä oli lähestymässä loppua. Kun aikakausi päättyi, toinen alkoi. Bändi päätti saada Lontoon kulttikuvaaja Girl In the Pitin mukaan kuvaamaan joitain esityksiä, ja loput pitäisi olla historiaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kansainvälinen malli Milkie Way ja DIY-veteraani Sam Matlock tapasivat viime vuonna Lontoossa Camdenissa järjestetyssä konsertissa. Se osoittautui kohtalokkaaksi kohtaamiseksi. Nyt kollektiivisesti Wargasmiksi kutsuttu kaksikko jatkaa erityisen nu-metal-, punk-, elektroninen musiikki-, pop-, hip-hop- ja minkä tahansa muun mitä haluavat, parissa. Tulokset ovat röyhkeitä, sähköisiä ja vastustamattomia.

Spiritbox

Spiritbox, kasvava alt-metal -sensaatio, johon kuuluvat laulaja Courtney LaPlante ja kitaristi Mike Stringer menneestä metalcore-suosikki Iwrestledabearoncesta, ovat tehneet melkoisen roiskumisen musiikkifanien kanssa viime vuonna. Viime kuussa vaikutus tehtiin entistä suuremmaksi heidän säveltämällään uudella kappaleella ”Constance”. Laulun musiikkivideo, joka on muotoiltu huomattavasti yhdessä LaPlanten sanoitusten kanssa, osoittaa dementian kauhistuttavan luonteen, ja sen, kuinka se jahtaa ihmistä kuoleman saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saatat olla jo perehtynyt Spiritboxiin heidän mahtavan kappaleensa ”Holy Roller” jälkeen. Musiikkivideo sai yli miljoona näyttökertaa kun se ilmestyi, ja pian se ylittää kaksi miljoonaa katselukertaa. Courtney ei voi vielä uskoa, kuinka menestyksekäs kappaleesta tuli, varsinkin kun kappale kirjoitettiin vain kahdessa tunnissa. ”Se oli vain jotain, mikä oli meille hauskaa soittaa kiertueella!” hän nauraa.

Pupil Slicer

Yhtyeen debyyttialbumi saapuu keväällä Prosthetic Recordsille. Ennen tätä bändillä oli tapana julkaista demoja tai split-albumeita, mutta nyt he ovat valmiita debyyttialbumiin. Heidän ensimmäinen singlensä levy-yhtiölle on ”L’appel du Vide”, jossa esiintyy The Callous Daoboysin Carson Pace, ja Frontiererin / Sectionedin Pedram Valian tuottaa. Katie Davies on pääkitaristi ja laulaja, Josh Andrews on rumpali ja Luke Fabian on basisti ja taustalaulaja.

”’L’Appel Du Vide’” koskee tyhjyyden kutsua ja ahdistusta, joka syntyy kun joutuu käsittelemään noita häiritseviä, tunkeilevia ajatuksia”, laulaja/kitaristi Kate Davies on kertonut haastattelussaan. Bändi uskoo, että tämä kappale merkitsee uuden luvun alkua heille musiikillisesti. He ovat vihdoin siinä teknisessä ja lauluntekokyvyssä, jossa he mielestään pystyvät välittämään sitä miltä halusivat tämän projektin kuulostavan alusta lähtien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bändi sekoittelee villiä grindcorea monimutkaisiin, puhtaasti laulettuihin melodioihin, joten mikäli pidät Dillinger Escape Planista ja Rolo Tomassista kannattaa bändi ehdottomasti katsastaa.

Mercury Circle

Mercury Circle on tunnetun Jaani Peuhun kokoama yhtye. Muun muuassa Swallow the Sunista ja Iconcrashistä tuttu multi-instrumetalisti julkaisi viime kesänä esikois-EP:nsä nimeltä ”The Dawn of Vitriol”. Samaan aikaan he julkaisivat myös ensimmäisen singlensä ”The Beauty Of Agony”. Kappaleelle tehtiin myös musiikkivideo, joka löytyy YouTubesta. Musiikkivideota on katsottu jo yli 60 tuhatta kertaa.

Jaani Peuhu kertoi haastatelussaan, kuinka ”The Beauty Of Agony” oli ensimmäisiä kappaleita mitä hän kirjoitti uudelle bändille. Ensimmäiset kappaleet ovat ehkä doomimpia kuin muut, sillä Peuhu oli vaikuttunut Hallatarin kanssa tekemästään kiertueesta. Peuhu kutsuu Mercury Circlen musiikkia new doomiksi. Vaikuttajina yhtyeen kokoonpanossa ovat olleet muun muuassa Hanging Gardenista tuttu Jussi Hämäläinen, To/Die/Forin Juppe Sutela, Rytmihäiriön ja Sleep of Monstersin Ande Kiiski sekä Children Of Bodomin Jaska Raatikainen. Kipua ja kauhua luvattuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Oletko samaa mieltä listan kanssa? Jos uusi suosikkibändisi jätettiin pois listalta, mainitse se kommentissa. Jos et ole vielä käynyt, mene YouTubeen katsomaan ja kuuntelemaan kaikki nämä upeat musiikkivideot. Tule näiden bändien faniksi ja tue artisteja! Kunnes korona rauhoittuu, kuunnellaan musiikkia turvallisesti verkossa. Toivottavasti pääsemme kuuntelemaan kaikkia suosikkiartistejamme livenä taas tänä kesänä!