Nergard – A Bit Closer to Heaven

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.10.2015

Andreas Nergårdin all star -projekti Nergard pamautti kesäkuun alussa pihalle “A Bit Closer to Heaven” -albumin, joka on jatkoa vuonna 2013 julkaistulle “Memorial For A Wish” -levylle. Levyllä laulavat muiden muassa Elize Ryd (Amaranthe), Michael Eriksen (Circus Maximus) sekä Ralf Scheepers (Primal Fear), mikä jo itsessään tekee siitä kiinnostavan monelle melodisen metallin ystävälle.

Levyn avaa vetävällä riffillä starttaava yli kahdeksanminuuttinen “Lights and Shadows”. Pituudestaan huolimatta biisi ei aiheuta kyllästymistä, vaan etenee sujuvasti tunnelmasta toiseen. Seuraavana soiva “Fall From Grace” jää sen sijaan vähän mitäänsanomattomaksi. Siinä ei varsinaisesti ole mitään vikaa, sillä Thomas Løseth herättää lyriikat eloon hienosti, mutta jotakin jää silti puuttumaan.

On Through The Storm” kuuluu levyn kohokohtiin. Se on itsessään melko perinteinen balladi ja siten varsin yllätyksetön, mutta kauniisti soivien kitaroiden ja Elize Rydin ja Aeon Zenin Andi Kravljacan upeiden laulusuoritusten ansiosta kappaletta jaksaa kuunnella useammankin kerran.

Tylsästi alkava “Let It Come” paranee heti kun Michael Eriksen pääsee ääneen. Biisi on hyvin rakennettu ja sopii Eriksenin äänelle loistavasti, mutta mikäpä ei sopisi. Jos suomalaisvetoisen melodisen superkokoonpano The Magnificentin tuotanto on tuttua, tiedätte mistä puhun.

Seuraavat pari kappaletta sopivat saumattomasti levyn muottiin, mutta henkilökohtaisesti toivoisin hieman aggressiivisempaa otetta rikkomaan levyn tasapaksuutta. Kiekon nimibiisi “A Bit Closer to Heaven“ ei nimittäin sekään nouse millään tavalla esiin muiden kappaleiden keskeltä, vaikka nimikkobiisiltä jonkinlaista säväytyskykyä toivoisikin.

Nergard lopettaa levynsä eteerisellä “When All I Want Is You” -balladilla. Sunniva Unsgårdin tulkinta on koskettavaa ja tekee biisistä kaksin verroin kauniimman. Kappale on fiksu lopetus levylle, sillä se rikkoo muutaman aiemman biisin jumituksen ja kiinnittää kuulijan huomion naisvokalistillaan.

“A Bit Closer to Heaven” on kieltämättä laadukas levy. Kattavan vierailijakaartin ansiosta se kuulostaa nimenomaan projektibändin tuotokselta, mutta siitä huolimatta oikein hyvältä. “A Bit Closer To Heaven” ei tietenkään ole maailman omaperäisin tai kekseliän teos, mutta ehdottoman hyvä lisä se on kenen tahansa melodisesta ja hieman pehmeämmästä metallista nauttivan kokoelmiin.

8,5 / 10

Kappalelista:

  1. Light And Shadow
  2. Fall From Grace
  3. On Through the Storm
  4. Let it Come
  5. Help Me Through the Night
  6. I Will Find You
  7. A Bit Closer To Heaven
  8. When All I Want Is You

https://www.facebook.com/nergardmusic

Kirjoittanut: Assi Viljanen