Netflix tekemässä dokumenttia vuoden 1999 Woodstock-festivaaleista

Suoratoistopalvelu Netflix on tekemässä dokumenttisarjaa vuoden 1999 Woodstock-festivaaleista. Kyseinen festivaali päättyi kuitenkin aikanaan kaaokseen, ja Deadlinen mukaan tarkoitus onkin pureutua syihin ja seurauksiin, miksi näin kävi. Dokumentissa nähdään materiaalia lavalta ja lavan takaa ja kuullaan myös festivaaleille osallistuneiden henkilöiden haastatteluita.
Woodstock järjestettiin 22.-25. heinäkuuta Romessa, New Yorkissa, ja festivaaleille osallistui neljän päivän aikana kaikkiaan 400 000 katsojaa. Festivaalia varjostivat kuitenkin paahtava helle, väkivaltaisuudet ja raiskaukset.
Lavalla nähtiin tuolloin lukuisia nimekkäitä esiintyjiä, kuten Korn, James Brown, Jamiroquai, Megadeth, Godsmack, Metallica, Limp Bizkit ja Red Hot Chili Peppers. Kahden viimeksi mainitun aikana tilanne alkoi kuitenkin riistäytyä käsistä, kun Limp Bizkitin keikan aikana yleisö alkoi repiä lavarakennelmia hajalle. Lopulta Red Hot Chili Peppersin keikan aikana ihmiset sytyttivät palamaan aidan, joka piti festivaaleille lipun ostamattomat ihmiset erillään festivaaliyleisöstä, ja lopulta tilanne eskaloitui ryöstelyksi ja myyntipisteiden tuhoamiseksi. Tästä seurauksena tapahtui lukuisten ihmisten pidätyksiä, ja tuhansia ihmisiä loukkaantui.

 

Kommentoi julkaisua