Netissä liikkui kaavio, jonka piti olla koronarokotteen mukana tulevan 5G-sirun: olikin todellisuudessa Bossin Metal Zone -pedaalin kaavio

Moni on varmasti kuullut lukuisia salaliittoteorioita liittyen koronavirukseen ja erityisesti koronavirusrokotteeseen. Pitkään suosittuna on pysynyt käsitys siitä, että rokotteiden mukana ihmiseen ruiskutettaisiin pieni mikrosiru, jolla voidaan kontrolloida ihmistä. Ilmestyskirjallisiin pedon merkki -sfääreihinkin asti on asian suhteen edetty, sillä netissä keskustelu tuppaa olemaan usein hyvin villiä.

Yksi esimerkki liiasta hätäilystä ja perättömiin väitteisiin uppoamisesta on netissä liikkunut kaavio, joka väittää olevansa rokotteen mukana annettavan 5G-sirun. Kuvioon on vieläpä lätkäisty keskelle teksti ”confidential”, eli ”salassa pidettävää”.

Valitettavasti kyse ei kuitenkaan ole oikeasta mikrosirukaaviosta, vaan sen takana on jotain, jota moni muusikko tosin saattaa hyvinkin pitää yhtä paholaismaisena keksintönä. Kyseessä on nimittäin Bossin klassisen ”Metal Zone” -säröpedaalin kaavio.

Yhdysvaltalaisen Red Hat -ohjelmistöyrityksen ohjelmoija Mario Fusco huomasi kaavion leviämisen netissä, ja nosti sen esille Twitterissa samalla paljastaen sen todellisen merkityksen. Lisää tapahtuneesta voit käydä lukemassa Snopesin sivuilla.

Metal Zone -pedaali on noussut surullisen kuuluisaksi sen särölaadun takia. Moni pitää pedaalia lähes käyttämättömänä ja kamalan kuuloisena, mutta ruotsalainen YouTube-käyttäjä ja muusikko Ola Englund teki vuonna 2018 videon, jolla hän todisti, että pedaali saadaan itse asiassa kuulostamaan hyvältä silloin, kun se kytketään vahvistimen efektilenkkiin.

https://twitter.com/mariofusco/status/1343547724013187072/photo/1

Kommentoi julkaisua