Netta Laurenne ja Noora Louhimo julkaisevat yhteislevynsä ”The Reckoning” heinäkuussa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 20.5.2021

Kaksi kotimaista kultakurkkua, Smackboundin  ja Battle Beastin , ovat julkaisemassa yhteisalbuminsa kesän aikana. Projektin debyyttilevy ”The Reckoning” ilmestyy italialaisen Frontiers Music Srl -levy-yhtiön kautta 9. heinäkuuta.

Levyltä julkaistiin tänään singlenä kappale ”Bitch Fire”.

”Ajatus yhteistyöstä Nooran kanssa oli ollut itämässä jo muutaman vuoden ajan. Kun pandemia alkoi ja tyhjensi molempien kalenterin, tuli täydellinen aika aloittaa tämä projekti. Noora on lahjakas laulaja, joka hallitsee erilaisia musiikkityylejä, ja lisäksi hän on ihana ihminen. Olemme alun perin samasta kaupungista, joten tuntuu erityisen hyvältä saada meidät, kaksi tamperelaista metallilaulajaa, työskentelemään yhdessä”, Netta Laurenne kertoo.

Tulevalla albumilla klassinen heavy metal ja hard rock yhdistyvät taidokkaisiin melodioihin ja merkityksellisiin sanoituksiin.

”Koska levyllä on kaksi vahvaa ääntä, oli selvää, että albumi tulee olemaan täynnä energiaa, asennetta ja tunteita. Se potkii rakkaudella jokaisen takamusta, omani mukaan lukien. Se haastaa meitä kehittymään ihmisinä, unohtamatta empatiaa taisteluissa, joita me kaikki kohtaamme arjessa”, Laurenne jatkaa.

Noora Louhimo ilahtui Laurenteen yhteydenotosta.

”Olin seurannut Nettaa vuosia ja ihaillut hänen sielukasta ja vahvaa ääntään sekä tapaansa ilmaista itseään. Nyt, kun olemme tutustuneet tämän projektin myötä, on ollut yllättävää huomata, kuinka paljon meillä on yhteistä laulajina ja ihmisinä. Meillä on samat esikuvat ja musiikilliset vaikutteet. Rakastamme molemmat soul-, blues-, edge- ja power-musatyylejä. Netta on sielunkumppanini ja olen innoissani päästessäni laulamaan hänen kanssaan albumilla, joka on täynnä räjähtävää paloamme musiikkiin.”

Albumi on äänitetty Sonic Pump -studiolla Helsingissä. Biiseissä soittavat Nino Laurenne, Sampo Haapaniemi, Vili Itäpelto ja Pasi Heikkilä. Vierailevia muusikkoja ovat Samy Elbannan lisäksi muun muassa Mikko Kosonen, Teemu Mäntysaari, JC Halttunen, Mika Tyyskä, Mike Barber ja Jukka Karinen.

Vokalistikaksikko tullaan näkemään myöhemmin myös yhteiskeikoilla, kun livekenttä avautuu ja keikkoja on jälleen mahdollisuus järjestää ja tehdä.

Albumin biisilista:
1. Time To Kill The Night
2. The Reckoning
3. Tongue Of Dirt
4. Striking Like A Thunder
5. Bitch Fire
6. Hurricane Love
7. To The Wall
8. Viper’s Kiss
9. Walk Through Fire
10. Dancers Of Truth

Luetuimmat

Uusimmat