Netta Skog sovittaa elokuvien soundtrackit yhdelle harmonikalle kaksituntisessa konsertissa

Heavy metal-ympyröistä tuttu harmonikansoittaja , 27, tekee jälleen uuden aluevaltauksen. Tällä kertaa Netta hyppää suurimpien ja musiikkimaailmoiltaan kauneimpien elokuvien pariin ja toteuttaa ennennäkemättömän, noin kaksituntisen konserttielämyksen lauantaina 29.09.2018 Karkkilan Karkkila-salissa. Tämä vuoden 2015 digiharmonikan maailmanmestari ja Kultainen Harmonikka -kilpailun 2006 voittaja tulee näyttämään, miten yhdellä soittimella saa kaiken kuulostamaan siltä, kuin mukana olisi isompikin orkesteri. Ja täysin ilman taustanauhoja.

”Rakastan elokuvia ja varsinkin niiden soundtrackeja. Olen jo pitkään haaveillut tämän tyyppisestä konsertista ja nyt tuntuu, että vihdoin on aika tehdä tämä. Tämä tulee ehdottomasti olemaan koko urani suuritöisin mutta luultavasti upein projekti”, Netta kertoo.

Konsertissa tullaan kuulemaan musiikkia elokuvista Pirates of the Caribbean, Lion King, Jurassic Park, Forrest Gump, Beauty and the Beast, Schindler’s list, Braveheart ja Titanic.

”Valikoin elokuvat ihan sen perusteella, että ensinnäkin ne ovat parhaimpia elokuvia mitä olen nähnyt, mutta totta kai eniten vaikutti se minkälainen soundtrack kyseisillä elokuvilla on. Monesti ihmiset eivät välttämättä edes muista, minkälaista musiikkia tietyissä elokuvissa on, mutta varmasti huomaisivat sen poissaolon. Nyt haluan nimen omaan tuoda esille sen upean musiikin, ilman sitä kuvaa, ja luulen, että ihan jo sillä musiikin voimalla ihmiset näkevät mielessään kyseisten elokuvien kohtaukset.”

Tällaista ei ole ennen Suomen maassa tehty, ja painotettakoon, että kyseessä ei ole pelkästään vain elokuvien tunnuskappaleiden esittäminen, vaan kokonaisen elokuvan soundtrackin sovittaminen yhdelle soittimelle, eli digiharmonikalle. Täydellisen konserttielämyksen saavuttamiseksi Netan tukena on upea valoshow, jonka konserttiin luo Mikko Skyttä. Äänimestarina toimii Eero Harden.

”Lähtökohtana minulla tälle projektille on, että tämä tavoittaisi paljon erilaisia ihmisiä. Katsomaan tulisi myös sellaisia, jotka eivät välttämättä ole kuulleet minusta ikinä, mutta rakastavat esimerkiksi Pirates of the Caribbean -elokuvaa, ja haluavat tulla vain sen takia. Ja totta kai myös ennakkoluulojen takia. Nykypäivänä edelleen saa kuulla, kuinka harmonikka on muka joidenkin mielestä tylsä ja pelkästään perinteiseen musiikkiin soveltuva soitin. No, voin kertoa, että tämä on kyllä maailman siistein soitin jos antaa vain mahdollisuuden ja tulee huomaamaan, että tällä voi tehdä mitä vain!”

Mukana konsertin järjestämisessä on Karkkilan Karkkiharmonikat Ry, joka muun muassa järjestää väliaikana toimivan kahvion. Liput tulevaan konserttiin on ostettavissa ennakkoon 4.6.2018 alkaen muun muassa Netan omilta kotisivuilta, www.nettaskog.com , Karkkilan AitoKulta-liikkeestä ja Pusulan PikkuOmenasta. Lippujen hinnat ovat ennakkoon 20e ja 15e alle 15-vuotiailta. Karkkiharmonikkojen jäsenille liput ennakkoon 18e/13e. Konsertti on sallittu kaiken ikäisille.

Kommentoi julkaisua