Kuva: Barney Britton/Redferns

New York Dollsin kitaristi Sylvain Sylvain kuollut 69-vuotiaana

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.1.2021
Kuva: Barney Britton/Redferns

Korviimme kantautuu jälleen surullisia uutisia musiikkimaailmasta. Glam rock- veteraani ja proto-punk -yhtye New York Dollsin kitaristi Sylvain Sylvain, oikealta nimeltään Sylvain Mizrahi, on menehtynyt 69 vuoden iässä. Sylvain menehtyi keskiviikkona 13. tammikuuta kamppailtuaan syöpää vastaan. Uutisen vahvisti Sylvainin sosiaalisessa mediassa Patti Smith Groupin kitaristi Lenny Kaye.

New York Dollsin lisäksi Sylvain julkaisi joukon sooloalbumeita eri kokoonpanojen kanssa. New York Dollsissa hän soitti vuosina 1971-1976 ja vielä uudemman kerran 2004-2011.

”Kuten suurin osa teistä tietää, Sylvain taisteli syöpää vastaan viimeiset kaksi ja puoli vuotta. Vaikka hän taisteli urhoollisesti, menehtyi hän keskiviikkona tautiinsa. Vaikka suremmekin hänen menetystään, tiedämme, että hän on vihdoin rauhassa ja ilman kipua. Soittakaa hänen musiikkiaan lujalla, sytyttäkää kynttilä, rukoilkaa ja lähetetään tämä kaunis nukke kotiinsa”, Sylvainin Facebook sivuilla julkaistussa muistokirjoituksessa sanotaan.