Meshuggah - Tuska 2018

Nickelbackin basisti Mike Kroeger muistelee kertaa, jolloin näki Meshuggahin livenä: ”Ihmiset melkein tappoivat toisensa yleisössä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 28.12.2022

Hetki sitten Nickelbackin kitaristi Ryan Peake kertoi haaveilevansa siitä, että bändi levyttäisi joskus joukon metallicovereita. Mukaan kitaristi pohti sopivan hyvin esimerkiksi ruotsalaisen metallisuosikki Meshuggahin tuotannon.

Nyt Meshuggah ja Nickelback liittyvät jälleen yhteen, kun bändin basisti Mike Kroeger kertoo tuoreessa 106.06 Radio Rock -radiokanavan haastattelussa siitä kerrasta, kun näki bändin livenä.

”Näin Meshuggahin soittavan Hammerstein Ballroomissa New Yorkissa syyskuussa 2022. Ennen kuin menimme Roomaan tekemään lehdistötyötä [Nickelbackin ”Get Rollin” -albumia varten], olimme viikon lomalla New Yorkissa. Ja olin todella järkyttynyt siitä, että jäin paitsi Meshuggahista, kun he tulivat Los Angelesiin, mutta onneksi sain tietää, kun olimme New Yorkissa, että he soittava siellä. Joten muutaman ystävän kautta pääsin keikalle.”

”Tunnen Tomasin, rumpalin [Tomas Haake]. En häiritse Tomasia keikkapäivinä, se on liikaa. Varsinkin Los Angelesissa backstagella on noin kolmesataa ihmistä. New Yorkissa on varmaan yhtä paha. Sanoin hänelle vain: ’Tomas, vedä hieno keikka. Nähdään taas…’ Kun menemme Tukholmaan, hengailemme yhdessä, koska hänellä on silloin aikaa. Mutta he suorastaan repivät Hammerstein Ballroomin katon irti. Olin yläkatsomossa istuimilla, ja jokainen pää [moshasi]. Kaikki liikkuivat istuimillaan. Ihmiset melkein tappoivat toisensa yleisössä”