Nickelbackin Chad Kroeger uskoo suurimman osan muusikoista valinneen ammattinsa sen perusteella, että vieroksuu ”oikeita töitä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 29.5.2023

Kanadalainen rockyhtye Nickelback on netissä kohtaamastaan vihasta ja vitsailusta huolimatta valtavan menestynyt. Bändin tuotantoon lukeutuu useita hittejä, ja yhtye esiintyy ympäri maailmaa valtaville ihmismassoille.

Tuollainen status saavutetaan vain kovalla työllä. Ei siis ole ihme, että bändin keulakuva Chad Kroeger ei arvosta muusikoita, jotka eivät näe vaivaa uransa eteen.

Tuoreessa The Bailey Show -radio-ohjelman haastattelussa Kroeger sanoi seuraavaa:

”Tiedätkö, miksi useimmista muusikoista tulee muusikoita? Koska he eivät halua hankkia oikeaa työtä. Ja sitten he seurustelevat kampaajien kanssa, koska heillä on oikeasti töitä, ja sitten he elättävät heitä, kunnes he siirtyvät seuraavaan tyyppiin. Ja he ajattelevat: ’Jonain päivänä minä vielä onnistun’. – Ja kun pääsetkin lopulta studioon hienojen ihmisten kanssa, tajuatkin, että olet uskomattoman laiska – jopa silloin, kun on kyse asiasta, jota todella rakastat. Ja se on valtava häpeä.”

”Olen ollut studiossa satojen [uudempien muusikoiden] kanssa, ja he sanovat: ’Veli hei, käytimme jo 10 minuuttia tähän. Siirrytään seuraavaan asiaan.’ Minulla on kova työmoraali kun on kyse, tiedäthän, jostain uuden luomisesta tai jonkin erityisen asian tekemisestä. Sanon vain, että ’Kai tiedät, että maailma tulee kuulemaan tämän jutun, eikö?’ Haluatko tehdä sen juosten kusten vai haluatko tehdä siitä hyvän?. Vai haluatko todella käyttää aikaa ja nähdä vaivaa sen eteen ja tehdä siitä todella hyvän? Koska maailma tulee kuulemaan tämän.”

Luetuimmat

Uusimmat