Nifelheim ja Master kiertävät Suomea huhtikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.3.2010

Tyrantin ja Hellbutcherin perustama Nifelheim saapuu Suomeen minikiertueelle. Yhtyeen mukana Suomessa kiertävät yhdysvaltalainen death metalin edelläkävijä Master sekä suomalainen Lie In Ruins. Lue lisää nähdäksesi virallinen lehdistötiedote.

NIFELHEIM on vuodesta 1990 tehnyt rankkaa blackmetallia erittäin omintakeisella speed metalin yhteyttämisellä musiikkiinsa. Heavy metal -veljekset, eli kaksoset Per ja Erik Gustavsson, ottivat lähtökohtaisesti vaikutteensa enemmän VENOM, BATHORY ja TORMENTOR -akselilta kun muut ottivat enemmän norjalaisilta uuden aallon Black Metal -yhtyeiltä.

MASTER perustettiin vuonna 1983. Paul Speckmann jätti kuitenkin bändin väliaikaisesti perustaakseen Death Striken, mutta nimesi yhtyeen pian takaisin Masteriksi vuonna 1985. Master on yksi varhaisimmista death metal -yhtyeistä yhdessä sellaisten nimien kanssa kuten Possessed, Celtic Frost, Death, Necrophagia ja Morbid Angel, mutta jostain syystä usein yhtye on jätetty vaille heidän ansaitsemaansa huomiota. Viimeksi Master esiintyi Suomessa 1990-luvun alussa Lepakossa, Helsingissä, joten on aikakin tuoda yhtye takaisin Suomeen! Master kritisoi uskontoa, yhteiskuntaa ja politiikkaa ja määrää: Pay to die, Clear your fucking mind ja Let’s start a war. Uusi albumi ”The Human Machine” 2010 osoittaa, että Master ei löysää otettaan edes 10. täyspitkän albumin kohdalla, vaan luvassa on 10 kappaletta täyttä murhaa.

Käytännössä vasta 2000-luvun puolella toimintaansa elävöittänyt, mutta jo vuonna 1993 Dissected-niellä aloittanut yhtye, LIE IN RUINS on uurastanut pitkähkön pätkän ennen varsinaista debyyttilevyään. Runsaan odotuksen jälkeen on lähemmäs tunnin kestoinen Swallowed by the Void (Spinefarm-2009), vihdoin täällä. Liputetaan vanhanaikaisen kuoleman puolesta. Total Death Metal Attack!

NIFELHEIM, MASTER ja LIE IN RUINS kiertävät Suomea seuraavasti:

15.4. Kouvola, Rytmikatti (+Speedtrap + Damngod)
16.4. Jyväskylä, Lutakko
17.4. Helsinki, Nosturi