Night In Gales – Five Scars

Kirjoittanut Juha Attola - 7.11.2011

Saksalainen Night In Gales palaa viidennen albuminsa kera. Albumi on saanut nimekseen ”Five Scars” ja julkaisijana toimii Lifeforce Records. Yhtyeen sanotaan soittavan melodista death metallia, ja kuuleman mukaan tämän uusimman levyn pitäisi olla melodisin, mutta myös brutaalein albumi. Nopeita melodisia ralleja siis olisi tarjolla.

Introna toimivan ”Epitaph” -kappaleen jälkeen lähtevä, ”This Neon Grave” kieltämättä tarjoilee vauhtia ja melodiaa, joskaan varsinaista death metallia ei niinkään. Vokalisti Bjoern Goosesin huutolaulu kun tuo enemmän mieleen vihaisen ja ahdistuneen hc-laulajan, kuin perinteisen death metal murisijan. Alkuun kaipasin levylle vähän enemmän juuri tuota murina-osastoa, mutta kappaleiden rullatessa eteenpäin joutuu toteamaan, että Goosesin vokaalit sopivat yhtyeen musiikkiin hienosti. Muutenkin yhtye soittaa tiukasti ja kahden kitaristin riffittely toimii hyvin. Vaikutteita on varmasti otettu niin perinteisemmästä heavystä, kuin modernimmastakin metallista. Päällimmäisenä kuitenkin kuulee selkeät vaikutteet ruotsin death metal piireistä.

Kohtalaisen pirteää ja suoraviivaista mäiskettä näillä kavereilla on siis tarjota. Albumi kestää kuuntelua keskivertoa paremmin, vaikkakin hetkittäin hieman paikallaan junnaa. Viime vuosina bändi on ollut enemmän tai vähemmän aktiivinen, ja jollen aivan väärin muista, niin edellisestä levystä on vierähtänyt kymmenen vuotta. ”Five Scars” kuitenkin osoittaa, että Night In Gales edelleen ansaitsee paikkansa metalli musiikin kartalla.

Levyn parhainta antia tarjoilevat kappaleet kuten; ”Void Venture” ja ”Endtrip”, jotka tarjoilevat hienoja melodioita sekä väkevämpää runttausta. Myös hidastempoisempi ja hivenen raskaampi ”The Tides Of November” toimii hienosti. Mainittakoon vielä nimikkokappale ”Five Scars” joka on kaiken kaikkiaan loistava kappale. Kyllähän tämä kannattaa katsastaa jos melodinen mättö vähääkään kiinnostaa. Itseltänikin oli jo päässyt yhtye hieman unohtumaan, mutta tämä levy kyllä palauttaa Night In Galesin jälleen mieliin.

7/10

Kappalelista:

1.Epitaph
2.This Neon Grave
3.Days Of The Mute
4.Five Scars
5.Void Venture
6.The Tides Of November
7.Life Denied
8.Endtrip
9.Whiteout
10.A Mouthful Of Death
11.Bloodsong
12.Blackmouth Blues
13.The Wake

http://www.night-in-gales.com/

Kirjoittanut: Juha Attola