Night Feverin ”Dead End” on kuin räjähtävä ruutitynnyri

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 31.3.2024

Hardcore-nyrkki Night Fever rikkoi helmikuussa kymmenen vuoden julkaisuhiljaisuuden, kun sen kolmas pitkäsoitto ”Dead End” julkaistiin. Väkivaltaisen nopeista kappaleistaan tunnettu Night Fever ei pyytele anteeksi uusimmallakaan albumilla vaan latoo tiskiin hengästyttävää hardcorea.

Viisihenkisen Night Feverin soitto on hardcorelle ominaisesti raivokasta ja päällekäyvää. Tusinan verran kappaleita sisältävä ”Dead End” kellottaa reilun puoli tuntia, mikä tarkoittaa sitä, että kappaleiden keskimääräinen kesto on noin kaksi ja puoli minuuttia. Sen takia pitkäsoiton aloittava nimikkokappale, ”Reunited” ja ”Waiting For Death” nappaavatkin pitkäkestoisempien kappaleiden pystit kolmen minuutin kestoillaan. Kyseiset kappaleet eivät ole muita rauhallisempia vaan sisältävät yksinkertaisesti enemmän ajojahtimaista menoa.

Night Fever on soittanut kaikki kappaleet läpi apinanraivolla, mutta onneksi muutamista kappaleista löytyy selvästi tunnistettavampia eroja, jottei kuuntelu ala täysin turruttaa tärykalvoja. Sellaisia piristäviä poikkeuksia ovat ”Numb The Pain”, ”Waiting For Death” ja ”By The Throat”, joiden kulku on tarttuvampaa, ja vokalisti Salomon Segersin lauluosuudet ovat puhtaamman kuuloisia. Erityisesti ”Numb The Pain” -kappaleella Segers yllättää hämmentävän hienolla äänenkäytöllään. Vastaavasti ”By The Throatilla” vokalistin rap-tyyliset lauluosuudet tuovat pitkäsoittoon uutta näkökulmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Svart Records on laittanut ”Dead End” -albumin muoveihin tarran, jossa lukee ”Guaranteed to make your speakers bleed with sweat”. Levy-yhtiö siis lupailee, että Night Feverin tuorein albumi saa kaiuttimet vuotamaan verta hien kera. Pitkäsoittoa kuunnellessa on helppo olla samaa mieltä, sillä tanskalaisyhtyeen kolmas pitkäsoitto on hengästyttävän raivokas. Night Fever on soittanut kappaleet sellaisella antaumuksella, että harva yhtye kykenee soittamaan yhtä intensiivisellä otteella. Albumi turruttaa hieman puolivälin kohdalla, mutta onneksi tanskalaisyhtye on saanut albumin loppupuolesta kiinnostavan, jotta ”Dead Endin” jaksaa kuunnella vaivatta loppuun saakka.

Kappalelista:

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat