Night – Soldiers of Time

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 27.11.2015

”Soldiers of Time” on nuoren ruotsalaisyhtye Nightin toinen albumi. Debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2013, jolloin myös näin Nightin livenä Helsingin Circuksessa lämmittelemässä Ghostia. Liveolosuhteissa bändin energia ja soiton tiukkuus oli lähes käsittämättömän kovalla tasolla. Vannoin tuolloin tutustuvani Nightiin paremmin. Melkein pari vuotta siihen meni, mutta sain viimein aikaiseksi kuunnella Nightin studiotuotantoa kokonaisen albumin verran.

”Soldiers of Time” alkaa väkevästi, mutta ote herpaantuu melko nopeasti. Henkeäsalpaavan vauhdikkaasti mukaansa tempaava speed metal -tykitys ja hienot melodiat vaihtuvat parin kappaleen jälkeen väsyneeksi keskinkertaisuudeksi ja värittömäksi itseään toistavaksi hutuksi. Pintapuolisesti kaikki on suhteellisen kunnossa, mutta monesta kappaleesta puuttuu sielu. Levyn loppua kohden on muutamia valopilkkuja, kuten keskitempoinen, Nightin standardeilla rauhallinen, ”Ride On” ja albumin päättävä akustinen balladi ”Stars in the Sky”. Kokonaisuutena ”Soldiers of Time” on kuitenkin korkeintaan keskiverto.

Night ei saavuta toisella albumillaan samaa hurmosta kuin livenä soittaessaan. Yhtyeen energisyys ei välity ”Soldiers of Timelta” kuuntelijalle asti samalla lailla kuin livenä. Levyllä on kuitenkin muutamia hyviä kappaleita, jotka todistavat Nightin taidokkuuden ja potentiaalin. Ne eivät kuitenkaan tule vielä esiin aivan täysin. Parhaimmillaan Night on aito, sympaattinen ja taidokas yhtye, mutta se kaipaa vielä vähän hiomista. Mahdollisuuksia on päästä vaikka kuinka pitkälle.

5/10

Kappalelista:
1. Waiting for the Time
2. Accross the Ocean
3. We’re Not Born to Walk Away
4. Above the Ground
5. Towards the Sky
6. Secret War
7. Kings and Queens
8. Ride On
9. Wanderlust
10. Power
11. Stars in the Sky

Nightin kotisivut
Night Facebookissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Luetuimmat

Uusimmat