Night Viper tarjoaa göteborgilaista heavy metalia uudella albumillaan ”Exterminator”

Naapurimaastamme Ruotsista tuleva kolmen vuoden ikään ehtinyt  tarjoaa rehellistä ja aitoa heavy metalia. Kokoonpano on tehnyt töitä hyvin nopeasti ja sinnikkäästi, ja tahti ei näytä hidastuvan, sillä Night Viper iskee synkän syksyn tiennoilla toisen, ”Exterminator”-nimisen kokopitkänsä. Julkaisu lupailee nopeaa, NWOBHM-tyylistä ja melodista soitantaa. Näinkin suhteellisen tuntemattomalta yhtyeeltä on ilo kuulla, että tällaista tarjontaa on luvassa uudelta kiekolta.

Night Viper ja sen uusin tuotos on mielenkiintoinen senkin vuoksi, että yhtyeen äänenä ja silmätikkuna toimii naispuolinen henkilö. Nuoren Sofie-Lee Johanssonin työ mikin edessä osuu ja uppoaa lujasti tehden Night Viperin musiikista sitä melodisempaa puolta. ”Exterminator” on rikkauksiltaan energistä ja luo ilmapiiriin lujaa heavy metal -henkeä.

Jos tapaus olisi näinkin simppeli, voisi ”Exterminator” olla mahtipontisen kiitettävä julkaisu. Valitettavasti tiukat kitaraosuudet ja Johanssonin laulutyö eivät täysin riitä, sillä levyltä tuntuu olevan hieman vaikeaa löytää tarttuvia ja mieleenpainuvia osuuksia. Nyt ”Exterminator” on vain laajalti näitä kitarariffejä, jotka vain ovat, eikä mitään muuta. Pyörää ei todellakaan tarvitse keksiä uudestaan, mutta jokin albumilla silti riivaa, ja juurikin ne tarttuvat osuudet ovat pahimmassa tapauksessa hukassa. Niin sanotusti suurennuslasin, tai tässä tapauksessa kuulokojeen avulla levyn tarttuvimmiksi osuuksiksi löytyivät ”On the Run” ja ”Lady Bad Luck”. Sinällään harmi, sillä levy olisi pystynyt parempaankin.

”Exterminator” ei ole kuitenkaan täysin susi julkaisu. Ehkä sen tekemiseen olisi vain kaivattu enemmän aikaa. Julkaisu osoittaa joka tapauksessa, että Night Viper on hyvässä vedossa ja osaa tarjota sitä luvattua hyvää heavy metalia. Old school heavy metal -kuuntelijoille tämä albumi on tarkastamisen arvoinen lätty.

7½/10

Kappalelista:

1. No Escape
2. Summon the Dead
3. Never Win
4. Exterminator
5. On the Run
6. Ashes
7. Going Down
8. Lady Bad Luck
9. Revenge
10. All That Remains

Night Viper Facebookissa:

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua