Nightbitch – Chainmaker (EP)

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 11.3.2013

Nightbitch on vuonna 2009 perustettu doomahtavaa okkultistiheviä soittava yhdysvaltalaisyhtye. Vajaan neljän vuoden aikana se on kerennyt julkaisemaan ”Sex And Magic” -EP:n ja ”Peculiar Worship” -singlen sekä soittamaan keikkoja mm. Pentagramin, Black Pyramidin ja Eyehategodin kanssa. Onpa yhtyeestä alkuperäinen laulajakin lähtenyt, minkä jälkeen laulamisen on hoitanut yhtyeen rumpali Chris Taylor.

EP:n aloittaa voimakkailla ja jykevillä riffeillä jyräävä ”Chainmaker”, josta on tarjolla myös musiikkivideo. Riffittelyssä kaikuu tyylilajinsa suunnannäyttäjä Witchfinder General rouheine soundeineen, mutta hieman mystisemmällä otteella.  Laulajan äänestä tulee mieleen elävästi stoner-jyrä Orange Goblinin laulajan Ben Wardin karhea laulutyyli pienellä ripauksella doom metal -legenda Cathedralin Lee Dorrianin ilmaisua. Kappaleen valttikortti on voimalla potkiva, tarttuva kertosäe, mikä on yksi syy siihen, miksi tässä biisissä on klassikkoainesta.

Seuraavan kappaleen ”Disrober” introssa esitellään hieman yhtyeen doomimpaa puolta, mutta aika nopeasti tempo nousee korkeammalle ja kappale potkiikin riffeillään yhtä raivokkaasti kuin avausbiisi. Välillä kappale rauhoittuu hetkeksi, kunnes yhtäkkiä riffitulitus iskee hampaat kurkkuun kuin oikeaoppinen oikea suora. Tämän jälkeen EP:n päättää Deep Purple -laina ”Into The Fire”. Kappaleen aloitusriffi potkii raskaampana ja säröisempänä jopa kovempaa kuin alkuperäisessä versiossa, mutta itse säkeistöt eivät toimi ihan yhtä hyvin mutta eivät myöskään kuulosta huonolta. On myös mainittava, että laulajan ääni sopii biisiin yllättävän hyvin, vaikka laulutyyli on varsin erilainen kuin Ian Gillanilla. Kyllä tämänkin kappaleen mielellään kuuntelee.

Eipä tästä hirveästi pahaa sanottavaa löydy. Jos nyt yritetään kaivamalla kaivaa jotain nillitettävää, niin julkaisu voisi olla hieman pidempikestoinen. Yhteiskestoa kolmella kappaleella on vain noin 11 minuuttia. Kyseessä on EP, mutta olisi tähän vielä biisin tai pari voinut mahduttaa. Toinen nillittämisen aihe olisi yhtyeen nimi, joka on jokseenkin luotaantyöntävä ja naurettava, mutta onneksi se ei vaikuta musiikin laatuun. Niin kauan kuin tuotanto pysyy hyvänä, on sinänsä ihan sama, miksi yhtye itseään kutsuu (tiettyyn rajaan asti). Sanonpahan vain tässä leipää voilla voidellessani, että on sitä paskempiakin nimiä kuultu.

8/10

Kappalelista:

  1. Chainmaker
  2. Disrober
  3. Into The Fire (Deep Purple-cover)

 

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Luetuimmat

Uusimmat