Nightwishin Floor Jansen esiintyy Formula 1 -osakilpailuissa Alankomaissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.8.2022

Kymmenet miljoonat Formula 1 -fanit ympäri maailmaa asettuvat ruutujensa ääreen 4. syyskuuta kello 15.00 kun Formula 1 Heinekenin Hollannin Grand Prix -kilpailun toinen osakilpailu alkaa Zandvoortissa. Juuri ennen kisan starttia Nightwishin laulajanakin tunnettu Floor Jansen esittää kilparadalta yleisölle Alankomaiden kansallislaulun kuninkaallisten ilmavoimien orkesterin säestämänä.

Pitkän uransa aikana useissa yhtyeissä, kuten Nightwishissa ja After Foreverissa, laulaneena ja nyt soolomateriaalia julkaisseena Jansen on kerännyt some-kanavilleen miljoonia seuraajia ja pystyy viihdyttämään faneja ympäri maailmaa. Alankomaissa Floor Jansen tunnetaan eritoten siitä, että hän esitti Oopperan kummituksen yhdessä oopperalaulaja Henk Poortin kanssa yhdessä maan suosituimmista tv-ohjelmista ”Best Singers”. Samana vuonna Jansen voitti myös arvostetun Alankomaiden pop-palkinnon. Hänen ensimmäinen soolokiertueensa, joka julkistettiin samana vuonna, myytiin loppuun alle 24 tunnissa. Jansen työstää parhaillaan ensimmäistä sooloalbumiaan, joka julkaistaan maaliskuussa 2023. Viime vuonna julkaistiin hänen ensimmäinen singlensä ”Fire”, jota seurasi pian sen jälkeen kappale ”Storm”. Jansen kiertää albuminsa julkaisun jälkeen ensi vuonna ainakin Alankomaissa sekä Saksassa.

Floor Jansen odottaa esiintymistään Zandvoortin osakilpailussa innolla ja kertoo: ”Minulle on suuri kunnia saada esittää kansallislaulumme tässä maailmanlaajuisessa tapahtumassa. En ole koskaan seurannut tiiviisti Formula 1:tä, mutta kunnioitan suuresti kaikkien, erityisesti Max Verstappenin, sitoutumista ja keskittymistä. Toivon, että maamme kansallishymnin esittäminen antaa kuljettajille ja faneille yhtä paljon energiaa kuin se antaa minulle.

Urheilujohtaja Jan Lammers odottaa innolla starttia: ”Viime vuoden menestyksen jälkeen haluamme tänäkin vuonna olla tapahtuma nuorille ja vanhoille sekä kansalliselle ja kansainväliselle yleisölle. Tämä konsepti sopii Floorille erittäin hyvin. Hän puhuttelee upealla äänellään hyvin suurta kohderyhmää, joka koostuu uusista ja nykyisistä faneista ympäri maailmaa ja hän voi esittää ylpeänä Alankomaiden kansallislaulun maailmalle. Vaikuttavan kilpaohjelman lisäksi, johon kuuluvat F1, F2 F3 ja Porsche Mobile Supercup, musiikki on tärkeä osa ohjelmaamme.