Nightwishin henkilökunnan musiikkiprojektin Crewishin tulkinta bändin ”Sleeping Sun” -hitistä kuunneltavissa

Maaliskuun puolivälissä viihdeteollisuus koki kovia kun tieto koronaviruksesta alkoi levitä pitkin maailmaan ja monet valtiot julistivat poikkeustilan. Kotimaisen sinfonista metallia soittavan Nightwishin oli määrä aloittaa maaliskuussa uusi maailmankiertue, jonka piti alkaa Kiinasta ja sisältää kaiken kaikkiaan 80 keikkaa tänä vuonna. Valitettavasti noista keikoista on suuri osa jo peruuntunut, ja maailman tilanteen vuoksi kukaan ei osaa sanoa varmaksi, milloin suuret bändit pystyvät soittamaan massiivisia kiertueita maailmassa. Tilanne sai varmasti aikaan ensin voimattomuuden tunteen bändissä ja sen henkilökunnassa, mutta sitten tuo jo legendaksi muodostunut suomalainen sisu astui esiin.

Näin kävi myös Nightwishin crew’lle, joka ei jäänyt tuleen makaamaan vaan otti ja päätti tehdä itse asialle jotain. Ja näin toukokuun puolivälin jälkeen syntyi idea, josta tuli projekti . Tämän tarkoituksena oli tehdä -hiteistä omat versiot ja toivoa, että julkaistava levy voisi tuoda ryhmälle edes pientä helpotusta talouden romahdettua. Projektista on nyt julkaistu ensimmäinen näyte ”Sleeping Sun” -klassikon muodossa, ja voit kuunnella sen tästä:

Voit ennakkotilata Crewishin 19. syyskuuta julkaistavan ”Unemployed Blacksmiths” (suom. ”Työttömät Sepät”) EP:n täältä shop.nightwish.com.

Kaikki työt EP:tä varten on tehty talkooperiaatteella, ja myynnistä saatavat tulot menevät lyhentämättöminä Nightwishin 12-henkiselle henkilökunnalle.

Seuraavassa Tuomas Holopaisen saatekirje äänitteestä:

”Peculiar times spawn peculiar ideas, and that’s exactly what our beloved crew has been up to lately! ’Crewish – Unemployed Blacksmiths’ features their interpretations of five Nightwish songs, everything played, sung and recorded by them, and it’s something guaranteed to put a big smile on your face.

Our branch of industry has been struck hard by the recent events, and if you wish to support our crew in a tangible way, please join us and get your copy of this once in a lifetime – product now.

All the profits from this album will go directly to our technicians, the band or the record label will not touch a cent.
Thanks, and stay safe everybody.”

– Tuomas Holopainen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: