Nightwishin Kiteen konsertin kaikki artistit ja aikataulu julki – liput lähes loppuunmyyty

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.1.2023

Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin kuuluvan Nightwishin maailmankiertue Human. :II: Nature. saapuu Kiteen Rantakentän pesäpallostadionille 16.6.2023. Konsertin lämmittelijöinä nähdään helsinkiläinen metalliyhtye Lähiöbotox sekä Pohjois-Karjalan Tohmajärveltä kotoisin oleva heviyhtye Silentrain. Konsertin kokonaiskapasiteetista on tähän mennessä myyty jo yli 90 prosenttia, joten kyseessä on Kiteen Rantakentän historian suurin tapahtuma.

Tuomas Holopainen lisäsi artistikattaukseen Silentrainin

Silentrain on vuonna 1999 perustettu melodista heviä soittava yhtye, joka on kotoisin Pohjois-Karjalan Tohmajärveltä. Yhtye koostuu laulaja ja kitaristi Marko Kämäräisestä, kitaristi Juha Lehtisestä, basisti Jani Karjalaisesta, kosketinsoittaja Pirkka Maksimaisesta sekä rumpali Aki Karhusta. Silentrainin tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. “Pilkillä”, “With Pain And Sorrow” sekä “Until You Break”.

Silentrain oli lämmittelijänä myös Nightwishin Kiteen konsertissa vuonna 2004. Tohmäjärveläinen yhtye nostettiin Nightwishin johtohahmo Tuomas Holopaisen toiveesta mukaan myös tulevan kesän Kiteen konsertin artistikattaukseen.

”Bändiltä pääsi kollektiivinen riemunkiljahdus, kun keikasta Kiteen Rantakentällä meille kerrottiin. Se tulee olemaan Human. :II: Nature. -maailmankiertueen viimeisiä esiintymisiä, ja itselleni koko rundin ehdoton kohokohta. Kotikaupunki, sen ihmiset, ja väki ympäri maailmaa tulevat taatusti luomaan tapahtumaan maagiset puitteet. Odotamme ihan täpinöissämme, nähdään siellä!”, iloitsee Holopainen.

Lähiöbotox tuo Kiteelle palan kapinallista Itä-Helsinkiä

Itä-Helsingissä vuonna 2018 perustettu Lähiöbotox herätti yhteiskunnallista keskustelua syksyllä 2020 julkaistulla debyyttialbumillaan ”Rikkinäinen Suomi”. Hevi- ja rap-musiikkia taidokkaasti yhdistelevä yhtye nousi nopeasti suuren yleisön tietoisuuteen, ja heidät noteerattiin mm. kahdella Emma-ehdokkuudella. Yhtyeeseen kuuluvat Luyeye Konssi (Seksikäs-Suklaa), Hanad Hassan (Dosdela), veljekset Harto Haukkaluoma ja Jaakko (Lieminen) Luomanen sekä Lighthouse Projectista tutut Lauri Ojala ja Samuli Peurala. Lähiöbotoxin toinen pitkäsoitto ”Itä-metal” ilmestyi huhtikuussa 2022.

Nightwishin koko tarina esillä yhtyeen kotikaupungissa

Maailmanlaajuiseen maineeseen nousseen Nightwish-yhtyeen tarinaa on tallennettu Kitee Tourist Information – A Nightwish Story -näyttelykeskukseen, joka avattiin Kiteen keskustaan vuonna 2020. Näyttely esittelee yhtyeen matkan pienestä bändiprojektista yhdeksi maailman suurimmista metalliyhtyeistä. Maailmanlaajuiseen maineeseen nousseessa näyttelyssä on esillä harvinaista aineistoa, jota on mahdollista nähdä ja kokea vain Kiteellä.

A Nightwish Story -näyttelykeskus tulee olemaan auki ympäri vuorokauden 15. – 17.6.2023 välisenä aikana. On aivan mahtavaa saada juuriltaan vahvasti kiteeläinen Nightwish esiintymään Rantakentälle. Uudistettu stadion tarjoaa tapahtumalle erinomaiset puitteet, ja me toivotamme konserttivieraat lämpimästi tervetulleeksi”, toteaa Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen.

Liput lähes loppuunmyyty – stadionille uusi kävijäennätys

Kiteen Rantakentän pesäpallostadionin kokonaiskapasiteetti on konsertissa noin 10 000 henkilöä. Rantakentän tämänhetkinen yleisöennätys on 7773 katsojaa vuoden 1996 Itä–Länsi-ottelussa. Nightwishin Kiteen konsertin lipuista on tähän mennessä myyty jo 90 prosenttia, joten stadionin kävijäennätys tulee rikkoutumaan kirkkaasti. Konsertin järjestelyissä on vahvasti mukana paikallinen pesäpallon suurseura Kiteen Pallo.

Nightwish on alueemme musiikkimaailman kirkkain tähti, ja tapahtumalla onkin erityinen merkitys niin Kiteen Pallolle, kuin kaikille seuran yhteistyötahoille ja faneille. Vuosien yhteistyö bändin jäsenten kanssa on ollut saumatonta, ja tuleva tapahtuma kertoo myös kunnioituksesta yhteistyötämme kohtaan. Olemme erittäin ylpeitä kiteeläisyydestämme, ja toivotamme kaikki Nightwish-fanit tervetulleeksi Kiteelle vaikka koko tapahtumaviikoksi”, kertoo Kiteen Pallon Mikko Varonen.

Konsertin kaikki liput myynnissä ja aikataulu julki

Nightwishin Kiteen konsertin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä Lippupisteessä. Konserttiin on myynnissä ikärajattomia lippuja ja K18-lippuja. Lisäksi konserttiin myydään erilaisia VIP-lippuja.

Aikataulu:
18.30 Silentrain
20.00 Lähiöbotox
22.00 Nightwish