Nightwishin Kiteen konsertti rikkoo ennätyksiä – ensi viikolla Rantakentällä juhlii yli 10 000 fania

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.6.2023

Ensi viikon perjantaina, 16. kesäkuuta Kiteen Rantakentän pesäpallostadionilla nähdään odotettu Nightwishin maailmankiertue Human. :II: Nature. Nightwishin tuleva konsertti on kaikkien aikojen suurin Kiteen Rantakentällä järjestetty yleisötapahtuma. Liput hupenevat kovaa vauhtia, ja tapahtuma on jo lähes loppuunmyyty.

Yhtye tekee paluun kotikaupunkiin – “Maailmankiertueen kohokohta”


”Kiteen keikka on miule henkilökohtaisesti koko maailmankiertueen kohokohta. Sieltä Rantakentän lavalta melkein näkee studiolle, jossa 27 vuotta sitten väsäsimme ihka ensimmäistä Nightwish-demoa”, muistelee Nightwishin perustajajäsen Tuomas Holopainen.

Vuonna 1996 Kiteellä perustetun metalliyhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Nemo”, ”Storytime”, ”Wish I Had An Angel”, ”Amaranth” ja ”Noise”. Bändin kosketinsoittaja ja johtohahmo Tuomas Holopaisen lisäksi lavalla nähdään laulaja Floor Jansen, multi-instrumentalisti Troy Donockley, kitaristi Emppu Vuorinen, basisti Jukka Koskinen ja rumpali Kai Hahto.

Nightwishin koko tarina on tallennettu Kitee Tourist Information – A Nightwish Story -näyttelykeskukseen, joka avattiin kolme vuotta sitten. Näyttely esittelee yhtyeen matkan pienestä bändiprojektista yhdeksi maailman suosituimmista metalliyhtyeistä. Maailmanmaineeseen nousseessa näyttelyssä on esillä harvinaista aineistoa, jota on mahdollista nähdä ja kokea vain Kiteellä. Näyttely on ensi viikolla Nightwishin konsertin kunniaksi avoinna ympäri vuorokauden torstaista lauantaihin 15.-17. kesäkuuta.

“Huikea ennalta-arvaamaton ympyrä tässä sulkeutuu. Hienoa, että Kitee on hengessä niin isolla sydämellä mukana”, iloitsee Holopainen.

Kiteen Rantakentän yleisöennätys rikkoutuu


Kiteen Rantakentän pesäpallostadionin kokonaiskapasiteetti on noin 10 000 henkilöä. Rantakentän tämänhetkinen yleisöennätys on 7 773 katsojaa vuoden 1996 Itä–Länsi-ottelussa. Nightwishin Kiteen-konsertin liput on jo lähes loppuunmyyty, joten stadionin yleisöennätys tulee rikkoutumaan kirkkaasti. Konsertti järjestetään yhteistyössä paikallisen pesäpallon suurseuran Kiteen Pallon kanssa.

”On ollut ilo ja kunnia päästä toteuttamaan tätä ainutlaatuista konserttielämystä juuri Kiteelle, Nightwish-yhtyeen kotipaikalle. Erityiset kiitokset haluankin osoittaa kaikille kiteeläisille siitä, kuinka lämpimästi meidät on otettu vastaan. Kaupunkiin on saapumassa ennätysmäärä vierailijoita juuri tätä konserttia varten, ja tapahtuman järjestelyt ovat kovassa vauhdissa. Ensi viikosta tulee varmasti legendaarinen”, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Jenna Fyhr.

Nightwishin Kiteen-konsertin kaikki lipputyypit ovat myynnissä Lippu.fi-palvelussa.

Aikataulu:
16.00 tapahtumapaikan ovet auki yleisölle
18.30 Silentrain
20.00 Lähiöbotox
22.00 Nightwish

Luetuimmat

Uusimmat