Nightwishin ystäville aukeaa bändin kotikaupungissa Kiteellä ”A Nightwish Story” -näyttelykeskus elokuussa

Kotimaisen, sinfonisen metallin lippulaivan, Nightwishin ystäville aukeaa elokuussa oma näyttely bändin kotikaupungissa Kiteellä. Näyttely esittelee bändin matkan vaatimattomasta kiteeläisestä bändiprojektista yhdeksi maailman suurimmista metalliyhtyeistä. Näyttelyssä nähdään harvinaista, maailmanlaajuisesti ennennäkemätöntä esineistöä ja kuvitusta, lavasteita, palkintoja sekä instrumentteja yhtyeen uran varrelta. Esillä on myös täysin uutta aineistoa. Nähtävää ja koettavaa riittää kasapäin: ainutlaatuinen materiaali sekä näyttelyn interaktiiviset elementit päästävät vierailijat näkemään ja kokemaan Nightwishin koko vaiherikkaan tarinan itse.

A Story -näyttelyssä on esillä esineistöä yhtyeen ihka ensimmäisestä demosta uusimman videon lavasteisiin, keräilyharvinaisuuksia, ennennäkemättömiä videoita sekä aarteita yhtyeen ja sen lähipiirin arkistoista. Näyttelyä ovat olleet toteuttamassa joukko yhtyeen ja sen taustaorganisaatioiden edustajia, kansainvälisiä medioita ja fanisivustoja sekä video-ohjaajia, puvustajia, graafikkoja, sisällöntuottajia ja suuri joukko muita asiantuntijoita.

Nightwish on ylpeä kotiseudustaan ja kulttuuriperimästään. Yhtye on myynyt yli 10 miljoonaa levyä ja tehnyt kahdeksan maailmankiertuetta. Sen fanikunta yltää kaikkialle ja koostuu ihmisistä kaikilta tieteen- ja taiteenaloilta, kaikista ikäryhmistä, yhteiskuntaluokista, etnisistä taustoista ja sukupuolista. Sen kuuluisiin ystäviin lukeutuvat muun muassa tiedemiehet Richard Dawkins ja Esko Valtaoja, fantasiakirjailijat Anne Rice ja Patrick Rothfuss, kilpa-autoilija Heikki Kovalainen sekä Iron Maiden -muusikko Steve Harris.

Nightwish on lähes universaalisti yhdistävä voima, minkä myös A Nightwish Story -näyttely tuo monitasoisesti esille.

Näyttely on osa laajempaa Keski-Karjalan kehityshankekokonaisuutta, jolla tuodaan itäsuomalaista osaamista ja paikallisia vahvuuksia laajempaan tietoisuuteen. Kitee on tehnyt tässä rohkean avauksen; se on luultavimmin ensimmäisenä maailmassa nostanut metallimusiikin sekä omaleimaisen kulttuuriperimän koko aluekehityksen kärkeen.

Näyttelyn avajaisviikko pidetään 3.-9.8.2020 (Kiteentie 13, 82500 Kitee).

Lämpimästi tervetuloa!

https://www.nightwishstory.com (sivut aukeavat elokuussa 2020)
https://www.facebook.com/nightwishstoryofficial
#nightwishstory

Kommentoi julkaisua