Nihilismi, raivo, nopeus ja monipuolisuus ovat läsnä black/thrash-veteraanin Deströyer 666:n uudessa pienjulkaisussa

Kirjoittanut Sami Elamaa - 24.2.2018

Nihilistinen black/thrash-veteraani Deströyer 666 tarjoaa nälkäisille susille uutta tuotantoa. K.K. Warlustin johtama orkesteri on puskenut julkaisu toisensa perään monipuolisia ja tiukkaa tuotantoa, jolloin on melko mahdotonta sanoa, onko Deströyer 666 saanut aikaiseksi edes keskivertoa julkaisua. Jos minulta kysytään, niin ei todellakaan. Kuitenkin, kaikki voi olla silti mahdollista, sillä uusin pienjulkaisu ”Call of the Wild” saattaa pettää ja katkaista bändin vahvat ketjut kerta heitolla.

”Call of the Wild” koostuu kolmesta uudesta näytteestä ja yhdestä vanhasta tutusta klassikosta ”Trialed by Fire”, joka on alun perin julkaistu ”Terror Abraxas”-pienjulkaisuun (2003). Pienenä erona on se, että ”Call of the Wild”-julkaisun versio on uudelleen nauhoitettu ja tuotettu, joten soundillisesti teoksesta saadaan enemmän potkua persuksiin. Uudet näytteet, kuten julkaisun aloitusraita ”Violence is Golden” aloittaa Deströyer 666:n tasolla hieman rauhallisesti, mutta mitä pidemmän aikaan kappaletta on kuunnellut, sitä vihaisemmalta ja tiukemmalta näyte kuulostaa. Monen kuuntelun jälkeen ”Violence is Golden” yltää ehdottomasti omiin suosikkeihini.

Julkaisun edetessä meno ja soitto yltyvät parempaan suuntaan. ”Stone by Stone” tarjoaa melko tuttua ja tunnistettavaa Deströyer 666-laatua, mitä bändi on soittanut alusta lähtien. Raivoa, nihilismiä ja tarttuvia osuuksia satelee monin tahoin, jotka uppoutuvat vahvasti kuulijan mieleen. Samaan kastiin luokittuu EP:n nimikkoteos ”Call of the Wild” aggressiivisuudella ja nopeudella. Poikkeuksena sävellykseen on onnistuttu sovittamaan myös melodisia ja tunnelmaluonteisia osuuksia. Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta ratkaisut toimivat ja erottuupahan kappale omakseen.

Taas ”uudempi” versio ”Trialed by Fire” ei ole hullumpi, muttei myöskään muulla tavoin erikoisempi versio. Monen yleisön kertomana kappale luokittuu yhdeksi hienoimmista teoksista, mitä Deströyer 666 on tehnyt urallaan, joten sen kunniaksi ”Trialed by Fire” liittyy uuden pienjulkaisun kappalelistalle. Ehkä toinen syy tälle ratkaisulle saattaa liittyä ”Terror Abraxas”-julkaisun saantiin, sekä sen tuotannosta, mutta nämä ovat vain huhupuheita, joista en osaa varman päälle todeta, pitääkö seikat paikkaansa. Kuitenkin, ”Trialed by Fire” on oma klassikkonsa, joka on hieno saada mukaan uudelle EP-julkaisulle.

Ja mikä parasta, ”Call of the Wild” pitää Deströyer 666:n vahvaa diskografista ketjua lujasti otteessa. Pienjulkaisuna ”Call of the Wild” on hieno teos, johon palaa moneen kertaan uudestaan.

9/10

Kappalelista:

01. Violence is Golden
02. Stone by Stone
03. Call of the Wild
04. Trialed by Fire

Deströyer 666 Facebook

Deströyer 666 Homepage

Kirjoittanut: Sami Elamaa