Niin hyvä, että tekee mieli laulaa mukana – arviossa Igniten uusi levy ”Ignite”

Kirjoittanut Jere Hippeläinen - 11.3.2022

Orange Countysta kotoisin oleva hardcore-yhtye Ignite on viime levyn julkaisun jälkeen muuttanut kokoonpanoaan ja yhtyeen mukaan nimetty ”Ignite” on uudella laulajalla varustetun kokoonpanon ensimmäinen levy. Igniten uutena laulajana toimii Huntress-yhtyeessä kitaraa soittanut Eli Santana. Kokoonpanomuutoksesta huolimatta soundi ja meno levyllä on erittäin mainio.

Levy tärähtää käyntiin hyvällä energialla avausraidalla ”Anti-Complicity Anthem”. Heti biisin ensimmäisistä tahdeista tunnistaa Igniten oman soundin eikä ensin edes huomaa, että yhtyeen kokoonpano on laulajan osalta muuttunut. Santanan laulu sopii todella hyvin osaksi Ignitea. Varsinkin singlejulkaisun ”This Day” lauluosuuksissa on todella paljon samanlaista soundia kuin Igniten aikaisemmilla levyillä. Levy on hyvin energinen koko matkan ”Anti-Complicity Anthem” -biisin ensimmäisistä kitarasoundeista aina ”After The Floodin” viimeiseen kitaran ulosfeidaukseen. Todella moni levyn biiseistä on niin hyviä, että muutaman kuuntelukerran jälkeen, kun sanat olivat jääneet mieleen, teki mieli laulaa mukana. Yksi näistä on henkilökohtaiseksi suosikikseni noussut ”The Butcher In Me”.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

”Ignite” on kokonaisuutena erittäin energinen ja hyvillä soundeilla varustettu levy. Sanoituksissa on samaa tyyliä, kuin aikaisemmissakin Igniten julkaisuissa, mutta eivät silti kuulosta liian paljoa vanhoilta biiseiltä. Levyltä löytyy helposti mukana laulettavia kappaleita, jotka jäävät soimaan päähän ja ovat varmasti kovia myös livenä. Kokoonpanomuutoksista huolimatta Ignite on yhtä hyvä, kuin aikaisemminkin ja Santana sopii bändiin niin hyvin, ettei eroa meinaa huomata.

Kappalelista:

 1. Anti-Complicity Anthem
 2. The River
 3. This Day
 4. On The Ropes
 5. The Butcher In Me
 6. Call Off The Dogs
 7. The House Is Burning
 8. Enemy
 9. State Of Wisconsin
 10. Let The Beggars Beg
 11. After The Flood

Luetuimmat

Uusimmat