Nikki Sixx kertoo olevansa halukas nauhoittamaan uutta musiikkia Mötley Crüen kanssa: ”Haluaisin tehdä todella yksinkertaista, raakaa ja likaista musiikkia”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 22.10.2021

Yhdysvaltalainen hard rock -legenda Mötley Crüe posautti vuonna 2019 taivaan tuuliin aikaisemmin lopetammispäätöksensä ja julkisti tekevänsä jälleen paluun keikkalavoille. Koronapandemia pisti kuitenkin kapuloita rattaisiin, ja vuodelle 2020 suunniteltu kiertue jouduttiin siirtämään vuoteen 2022.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Tuoreessa SiriusXM -radiokanavan haastattelussa bändin basisti Nikki Sixx kertoo, että hänen tekisi kiertämisen lisäksi myös mieli nauhoittaa uutta musiikkia bändikavereidensa kanssa.

”Haluaisin tehdä musiikkia jätkien kanssa uudelleen. Haluaisin tehdä todella yksinkertaista, raakaa ja likaista musiikkia. Ja se on jotain, mikä inspiroi minua nyt, olipa se sitten uusi bändi tai jotain, mitä kuuntelen, ja [Led Zeppelinin]’Black Dogin’ yksinkertaisuus, kun kuuntelet sitä, ajattelet, että ’Hitto…'”, Sixx kertoo, ja jatkaa:

”Jotkut tällä hetkellä julkaistavat kappaleet ovat niin hyviä, mutta ne ovat myös niin ylituotettuja. Minusta ei tunnu siltä kaiken kohdalla. Black Sabbathilla oli saman kuuloiset bassorummut kuin Led Zeppelinillä, sama bassorumpui kuin Aerosmithilla, sama kitarasoundi – heillä kaikilla oli sama kitarasoundi. Minua häiritsee se, että niin moni juttu kuulostaa samalta, vaikka se on myös todella hyvää – todella hyviä koukkuja, todella aggressiivista, todella jännittävää.”

”Kun kuulen nuorempia bändejä, ihmiset heittävät esimerkiksi Greta Van Fleetin. Kaikki pitivät siitä, että ensimmäinen EP oli yksinkertainen, raaka ja intohimoinen. Sama juttu The Strutsin kanssa. Siinä oli jotain viattomuutta. Ja mielestäni on niin paljon teknologiaa, että voimme sortua tekemään kaikesta täydellistä. Ja haluaisin ehkä tehdä epätäydellistä musiikkia.”

Mötley Crüen edellinen albumi ”Saints Of Los Angeles” ilmestyi vuonna 2008.